Retete traditionale din Romania

Papanasi cu smantana si dulceata
Mod preparare: Se amesteca branza de vaci cu lingura de gris si un pic de sare.Se adauga apoi ouale si faina.Se amesteca bine si continuam cu bicarbonatul stins si coaja de lamaie rasa.Se amesteca totul bine, pana s ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Clatite
Ingrediente: ou, lapte, faina, zahar, unt, sare,
Mod preparare: Puneti totul intr-un castron si amestecati bine sa nu aiba cocoloase, daca sunt prea groase se mai pune un pic la lapte, se da la frigider pentru 30 de minute. Dupa care se-ncinge tigaia, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Acadele cu parmezan
Ingrediente: parmezan,
Mod preparare: Se aseaza stiksuri in tava in care am pus hartie de copt.Se pune cascaval ra la capatul stiksului.Se da la cuptor, 7 minute la 180 grade.Se raceste si se dezlipeste de pe hartia cerata partea de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salau cu ciuperci in sos Cirio
Mod preparare: Pestele se da prin faina si se pune la prajit intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Separat se piseaza usturoiul iar ceapa verde si mararul se toaca marunt. Ciupercile se curata si se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de vinete
Ingrediente: vinete, ceapa, maioneza de post, ulei, sare,
Mod preparare: Eu coc vinetele in cuptorul aragazului.Le asez in tava si se intorc din cand in cand sa se coaca pe toate partile. Se coc mult mai repede si mai bine, nu se face fum si miros.La fel procedez si c ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
RINICHI DE PORC LA GRATAR
Mod preparare: Rinichii se taie pe jumatate in lungime, se curata, se spala si se pun in apa rece cu putin otet pentru cca 15 minute.Apoi, se scot, se clatesc bine, se zvanta, se cresteaza, se condimenteaza dupa gus ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 ore
VARZA DE BRUXELLES LA CUPTOR
Mod preparare: Varza de Bruzelles se curata si se fierbe cu grija in apa cu sare si seminte de chimen.Se strecoara si se aranjeaza intr-un vas de yena us cu ulei de masline si tapetat cu pesmet in straturi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Somon la cuptor
Mod preparare: Se pune pestele in tava, cu legumele. Se unge cu putin ulei de masline, se adauga putin vin, apoi se condimenteaza, se taie tarhonul si patrunjelul marunt, si se baga la cuptor, cam 30 min.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Racitura
Mod preparare: Picioarele de porc se parlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape. Rasolul de vaca, picioarele de porc si tacamurile de pasare se pun intr-u ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
PASTAI VERZI CU BULION
Ingrediente: pastai, sare, ceapa, ulei, bulion, apa, patrunjel, faina,
Mod preparare: Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte in doua, apoi apa. Se lasa sub presiune la foc mediu 10 minute. Se deschide oala ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute