- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete traditionale din Romania
Retete traditionale din Romania
Ingrediente:
cartofi,
usturoi,
sare,
piper,
boia,
secretul gustului,
ulei,
faina alba,
pesmet,
soia,
ou,
busuioc,
oregano,
Mod preparare: Pt inceput soia se pune la inmuiat in apa calduta timp de o ora, iar intre timp curatam cartofi si usturoiul.Cartofi ii dam prin razatoarea mica dupa care ii scurgem, ii punem intr-un bol, peste care ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Ingrediente:
carofi,
ardei,
masline,
ceapa,
cepe,
cas,
ridichi,
sare,
piper,
ulei de masline,
lamai,
otet balsamic,
Mod preparare: Se spala, curata si se pun cartofii la fiert in apa cu sare si un pic de otet (pentru a nu se faramita cartofii). Separat se taie ardeii in bastonase, ceapa rosie julien, ceapa verde, castravetii ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mod preparare: Se sfarama branza in bucatele mici, apoi se adauga 300g de iaurt si tot zaharul. Se mai adauga romul, vanilia si coaja de lamaie, 6 oua intregi si se bate bine compozitia cu o furculita.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
salata italieneasca,
frunze de salata,
ciuperci,
castraveti,
ardei rosu,
ardei portocaliu,
ceapa rosie,
kaki,
prosciuto,
muguri de pin,
ulei de masline,
lamaie,
Mod preparare: Salata se spala si se taie, ciupercile se curata se stropesc cu juice-ul de lamaie dupa care se taie in lamele foarte subtiri, se taie ceapa julien, ardeii in cubulete,castravetii acrii rondele si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Mod preparare: Fructele se trec separat,pe culori prin blender sau mixer, apoi compozitia obtinuta se toarna in straturi, pe culori in cupe sau pahare.Fiecare strat trebuie sa fie de cca 1-2 degete pentru a se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mod preparare: Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa cateva minute (4-5) pe foc. Se ia de pe foc si se adauga untul (moale si nu topit) amestecand mereu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mod preparare: Ouale taiate marunt. Se amesteca cu ceapa taiata marunt si maionezasi patrunjelul.Se acreste cu lamaie dupa gust.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Mod preparare: Intr-un castron se pune faina si sarea, apoi se adauga apa pana se ingroasa, apoi se framanta. Se intinde o foaie cam de 4/5 mm. si se unge cu ulei. Se ruleaza si apoi se intinde si se pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Mod preparare: Se curata pestele, se spala bine, iar in interior se adauga mazarea, fasolea verde, usturoiul, si condimentele. Se pune in tava inconjurat de un pat de cartofi taiati felii. Se adauga ulei s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ingrediente:
cartofi,
carnati,
ceapa,
rosie,
ardei rosu,
ardei galben,
pasta de ardei,
patrunjel verde,
sare,
piper,
usturoi,
Mod preparare: Se curata ardeii si se taie cubulete, la fel si rosia. Ceapa se taie solzisori. Cartofii curatati se taie in lungime si carnatul rotocoale (daca este prea gros se mai taie in doua).Se pune l ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
|
Intra in cont
|