Retete traditionale din Romania

Clatite de ou
Ingrediente: ou, branza topita, ketchup, cas, ciuperci, sunca,
Mod preparare: Se bate oul ca si pentru omleta si se toarna, ca o clatita, in tigaia in care s-a incins o lingurita de ulei. Cand e aproape gata se unge clatita cu branza topita, ketchup-ul si apoi se presara ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 minute
Gratar cu cartofi si salata verde
Mod preparare: Cotletul se bate bine.Se condimenteaza si se prajeste pe gratar, pe ambele parti.
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Drob de ficatei de pasare
Mod preparare: Se ferb ficateii separat apoi piopele, dupa ce s-au racit se toaca marunt cubulete, se taie ceapa verde, mararul, partunjelul si usturoiul. Se amesteca verdeata cu ficateii si pipotele intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pepene rosu in saramura
Mod preparare: Se spala pepenele si dc e mare se taie in 4 si apoi felii ( sa rezulte felii subturi din sferturi) de ce sunt pepenasi mici ii lasam intregi.Asezam feliile sau pepenasii in borcan.Printre straturi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Crema de ciocolata pentru tort
Ingrediente: ou, zahar, faina, cacao, margarina, esenta de rom,
Mod preparare: Se fierb ouale cu zaharul pe baine marie pana se topeste zaharul, apoi se adauga cacaua, amestecata cu faina, si se fierbe in continuare pana se ingroasa compozitia.Se raceste si se amesteca impreuna ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Bors
Ingrediente: tarate de grau, malai, drojdie, lamai, paine,
Mod preparare: Se prepara intr-un vas de lut smaltuit (daca aveti) de 5-6 litri.In el se pun taratele de grau si malaiul. Se adauga hustele (tarate si malai ramase de la alt lot de bors) pentru fermentatia ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de salata verde oparita cu iaurt
Ingrediente: salata verde, iaurt, otet, sare, piper, usturoi,
Mod preparare: Salata verde se spala foarte bine, frunza cu frunza.Apoi, se indeparteaza (cu un cutit inoxidabil) partea tare( cotoarele).Se usuca, pe urma,tot cu un cutit inoxidabil, se taie bucati salata verde, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
FICATEI DE PUI CU MAMALIGUTA SI SMANTANA
Mod preparare: Ceapa se spala, se curata si se toaca marunt, ficateii se tin in apa rece circa o jumatate de ora pentru a iesi sangele din ei apoi se spala si se scot intr-o sita sa se scurga, intr-o oala se pune ap ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cotlet de porc cu sos de vin
Ingrediente: cotlet, cepe, rosii, vin, nucsoara, sare, piper,
Mod preparare: Bucata de cotlet se spala, se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 min., dupa care se aseaza intr-un vas potrivit de mare si se da la cuptor, la foc iute. Dupa circa 30 min. se adauga ceapa ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Ciorba de oua
Mod preparare: Punem intr-un vas un pic de ulei, dupa care adaugam faina si facem un rantas. Cand este gata, punem apa si usturoiul zdrobit, sare dupa gust si piper.Se lasa la fiert, dupa care adaugam smantana ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute