Retete traditionale din Romania

Ciulama de ciuperci cu inimioare, pipote de pui si mamaliguta
Mod preparare: Intr-o oala se pun la fiert pipotele si inimioarele de pui.Se dau in fiert pana se aduna spuma, apoi se adauga morcovul taiat bucati maricele si cepele taiate in 4.Se mai adauga si cubul Maggi si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Muschiulet de porc impanat  (rulat)
Mod preparare: Se cresteaza muschiuletul pe toata lungimea lui obtinandu-se o felie subtire si plata.Se impaneaza cu slanina si usturoiul (se fac mici buzunare in carne unde infigem cateii de usturoi si slanina) se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Chiftele marinate
Mod preparare: Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Salata de Avocado
Mod preparare: Se ia fructul de avocado se taie in jumatate se scoate samburele si cu o lingurita se scoate miezul fructului cu atentie sa nu se rupa coaja, pentru a avea o forma buna pentru umplut.Pieptul de pui ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Chiftelute fine
Mod preparare: Aceste chiftelute sunt deosebit de fine datorita faptului ca ceapa si cartofii se dau pe razatoarea mica si se storc de sucul lasat.Apoi se amesteca cu toate ingredientele de mai sus. Compozitia ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mancare de pui cu legume si oua fierte
Mod preparare: Bucatelele de pui se prajesc in unt si se sting cu o cana de vin.Vinetele si ardeii capia se curata si se taie cubulete (mai mari), gogosarii la fel apoi se calesc in unt impreuna.Separat se calesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de afumatura
Mod preparare: Se spala ciolanul si se pune la fiert in 2-2,5 l apa rece. Se fierbe incet pana cand carnea se inmoaie. Apoi se scoate ciolanul, zeama se pastreaza. Carnea se lasa sa se raceasca, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rulada de cartofi cu carne
Mod preparare: Se fierb cartofii in coaja (20 minute), se curata, se zdrobesc cu furculita sau se dau prin masina de tocat cat sunt calzi.Se pun intr-un castron si se framanta putin cu un ou crud, sare, 1 lingurita ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 m
Prajitura cu budinca si fructe
Mod preparare: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sareGalbenususrile se mixeaza bine cu 5 linguri zahar pana isi dubleaza volumul apoi adaugam apa si cacaoa.Amestecam bine apoi pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Figurine speciale de Paste
Mod preparare: Zaharul se freaca cu untul pana devine spumos, dupa care se adauga galbenusurile pe rand, coaja de lamaie rasa, romul, sarea, nucile si faina. Se framanta un aluat potrivit de tare, care se lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 m