Retete traditionale din Romania

Ciorba de burta
Mod preparare: Se fierbe burta cam pe jumatate, se scoate si se taie feliute subtiri apoi se fierbe mai departe. Eu schimb apa si pun si ceapa intreaga ca sa inmoaie un pic burta. Se pune si osul bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 45 minute
SUPA CREMA DE ROSII
Mod preparare: Se fierb morcovii si cartofii. Cand sunt jumatate fierti adaugam ceapa si ardeiul ardeiul si continuam fierberea. Apoi adaugam rosiile decojite si pasate si fierbem totul inca 10 minute.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de ton
Mod preparare: Se fierb melcisorii in 2 l de apa in care se pune in prealabil vegeta si 2 linguri de ulei, dupa care se lasa la racit. Intr-un castron se amesteca tonul cu patrunjelul tocat marunt, se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Clatite cu cascaval
Mod preparare: Ouale se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste apoi se adauga apa minerala si se amesteca bine.Se toarna faina treptat si se amesteca totul bine ca sa nu se faca cocoloase, se adauga lg ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Zarzavat pentru ciorbe
Mod preparare: Se taie marunt (cubulete) zarzavatul.Se amesteca cu sarea si conservantul, apoi se pune in borcane. Inlocuieste cu succes zarzavatul proaspat pe timp de iarna.
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Coji de portocale( gem),pentru prajituri, budinci
Mod preparare: Dintr-un kg de portocale, rezulta cam 200-250 g coji.Se aleg portocale cu coaja mai subtire.Cojile de portocale se pun in apa rece (de la robinet).Se lasa 2 zile.In fiecare zi se schimba apa, o data ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore
Bors de zarzavat
Mod preparare: Oasele se pun la fiert in apa cu sare si se lasa asa pana sunt fierte. Se spumeaza.Se curata toate zarzavaturile si legumele.Intr-o oala se pun toate legumele si zarzavaturile taiate marunt si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mancarica de pui cu tarhon si rosii
Mod preparare: Se portioneaza puiul si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a dat intr-un clocot, se scot bucatile de pui (zeama nu se arunca) si se prajesc in uleiul incins. Dupa ce s-au rumenit, se scot intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
PERISOARE DIN PIEPT DE PASARE CU SUC DE ROSII
Mod preparare: Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si franzela.La tocatura se adauga oul intreg sau albusurile, faina, 1/2 lingurita sare fina, un varf de cutit de piper, o lingurita cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Suc energizant
Ingrediente: mere, ananas, capsuni,
Mod preparare: Se trec toate fructele prin storcator.Se amesteca bine si se serveste proaspat.
Complexitate: Mica
Durata: 3 minute