Retete traditionale din Romania

Pui Taranesc
Mod preparare: Se fileteaza pieptul si se feliaza bucati.Morcovul se taie subtire si bastonase.Ceapa se taie pestisor.Ardeiul gras si cel iute se taie la fel ca morcovul.Verdeata se toaca marunt.Ciupercile se taie s ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Cascaval la capac
Ingrediente: cascaval, unt, lapte, faina,
Mod preparare: Cascavalul se taie in felii de 1 1/2 cm grosime.Feliile se inmoaie in lapte, se trec bine prin faina, apoi inca odata abundent prin lapte si faina (prin lapte se trec ca sa se lipeasca mai bine faina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata boeuf cu oua fierte
Mod preparare: Zarzavatul, legumele si carnea, se taie cubulete iar ouale (mai putin un galbenus fiert) se rad pe razatoarea cu gauri mari.Se face o maioneza din un galbenus fiert + un galbenus crud + una lingurita ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort Diplomat
Mod preparare: Se bat ouale cu zaharul+vanilia se adauga laptele si se bat pe abur pina se ingroase ca o ciulama, nu prea tare.Intre timp se pune gelatina la inmuiat in sucul de la compot si daca trebuie se mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mere rase in coca de clatite
Mod preparare: Intr-un vas se pun galbenusurile cu sarea, aromele si scortisoara si se amesteca.Se pune apoi uleiul si cca 400 ml lapte si se amesteca.Se pune apoi toata faina si se amesteca bine, cu dosul unei ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Cartofi saracuti
Ingrediente: cartofi, cepe, boia, rosi, untura, sare, piper,
Mod preparare: Se fierb cartofii, ceapa se toaca marunt. Cartofii, pe trei sferturi fierti, se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa se pune la calit in grasime cu boia, pasta rosii, sare si piper. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
SALATA DE CRUDITATI PENTRU IARNA
Mod preparare: Conopida se desface in buchetele cat mai mici si se lasa in apa rece. Morcovul si telina se dau pe razatoare, iar ardeii se taie fideluta. Se fierbe otetul cu zaharul si celelate condimente ...
Complexitate: Mare
Durata: 120
Rulada cu frisca si gem de capsuni
Mod preparare: Separi galbenusurile de albusuri, albusurile de bati spuma cu praful de sare apoi pui zaharul lingura cu lingura si bati pana se intareste bezeaua.Adaugi galbenusurile, faina, uleiul si praful de ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Scrumbie proaspata marinata
Mod preparare: Scrumbia se curata de solzi,mate, intestine, se inlatura marginea cozii si capul, se spala, se zvanta si se taie in bucati de cca 2 cm grosime. Se aseaza bucatile de scrumbie intr-o cratita astfe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tocanita ardeleneasca
Mod preparare: Carnea de porc se spala bine si apoi se taie cubulete.Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit cu putin ulei, cand aceasta este calita (rozalie) se pune paprika se amesteca si se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora