Retete traditionale din Romania

IAURT DESERT
Mod preparare: Iaurtul se amesteca cu zahar pudra dupa gust si bucatele de fructe de sezon.Se orneaza cu dulceata dupa gust. Este un desert sanatos si hranitor pentru toate varstele.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Medalion de curcan cu sos de unt, lamaie si chimen
Ingrediente: curcan, cuburi de unt, lamai, chimen, piper, sare,
Mod preparare: Spalam medalionele de curcan, le stergem cu un prosop de hartie. Asezam carnea de curcan intr-o tava yenna, punem peste carne sare, piper proaspat macinat, seminte de chimen, zeama de la o ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Pastrama oaie
Mod preparare: Se felieaza carnea, scotand eventualele pielite, iar cele care nu se pot se taie crestand din loc in loc, pt. a putea fi mancate usor. Intr-un vas se amesteca 1 la 1 cantitate vin cu apa (daca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Placinta cu visine si aluat din comert
Ingrediente: aluat, branza de vaci, visine, unt, zahar, lamaie,
Mod preparare: Decongelam aluatul cumparat din comert si separat,amestecam 500 gr branza de vaci proaspata cu 6 sau 8 linguri de zahar brun (fiecare, pune zahar cat doreste), coaja rasa de la o lamaie, zeama ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Otet aromat pentru salate
Mod preparare: Ceapa se curata,se taie bucati,iar usturoiul curatat se taie feliute.Se pun intr-o sticla la macerat otetul impreuna cu toate ingredientele.Sticla se pastreaza la intuneric timp de 2 saptamani,dupa ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Papricas cu galuste de faina
Mod preparare: Ciocanele se inabuse impreuna cu cepele si legumele rase. Dupa aceea se picura zeama de oase si se inabuse in incontinuare adaugandu-se bulion.Se prepara galustile exact ca galustile cu gris dar ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mancare de dovleac cu snitel vegetal
Mod preparare: Ceapa se curata si se taie marunt. Se caleste in putin ulei apoi se adauga pasta de ardei, dovleacul si putina apa. Se lasa sa fiarba. Se potriveste gustul cu vegeta.Cand este fiert ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
OSTROPEL DE PUI
Mod preparare: Pulpele se spala, se zvanta, se condimenteaza si se prajesc in uleiul incins.Separat se pregateste un sos rosu din: pasta de tomate sau suc de rosii, putin vin alb, o lingurita de otet de mere, u ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Gogosari dietetici (fara sare)
Mod preparare: Gogosarii se spala, se indeparteaza cotoarele si se taie felii sau se lasa intregi dupa gustul fiecaruia.Se pun la fiert toate ingredientele mai sus mentionate. Cand apa incepe sa fiarba se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Placinta cu carne si ciuperci
Mod preparare: Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata marunt, se adauga carnea si se calesc cateva minute.Se adaugaa si ciupercile din borcan care au fost scurse si se calesc impreuna. Eu am dat prin masin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute