Retete traditionale din Romania

Salata de ton
Ingrediente: ton, ceapa, castraveti murati, piper, sare,
Mod preparare: Se scurg cutiile de ulei.Se toaca ceapa si castraveti marunt, se amesteca cu maioneza, sare si piper.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Oua
Oua
Mod preparare: Se fierb ouale.Se taie pe jumatate se freaca galbenusurile si se amesteca cu pateul se puna sare si piper dupa gust si se umplu jumatatile de albus.I se face un sos din maioneza, mustar si otet se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ciorba de urzici
Ingrediente: urzici, orez, ceape, morcov, ou, smantana, sare,
Mod preparare: Se culeg urzicile se spala bine, sub jet de apa in vreo 2-3 ape apoi se pun la fiert. Dupa ce s-au fiert le tocam cu cutitul de lemn. Taiem ceapa si o rumenim putin apoi o punem si pe ia in ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Ciulama de pui
Mod preparare: Se prajeste puiul, se adauga ceapa pt calit si se innabuse cu un paharel de apa se lasa 10 min.Se adauga ciupercile din smantana si faina se face un amestec ce se pune peste carne si ceapa.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Tort cu fructe si piscoturi
Mod preparare: Zaharul si ouale intregi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia care se adauga peste 250 ml lapte intr-o cratita si se dau la foc. Gelatina se dizolva in restul de lapte (eu le mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mazare cu ciuperci
Ingrediente: mazare, ciuperci, ceape, bulion, mar, delikat, sare, piper, ulei,
Mod preparare: Intr-o cratita se caleste ceapa si ciupercile taiate rondele cu putin ulei impreuna cu condimentele. Dupa ce se calesc putin se adauga mazarea, peste care se adauga apa si se lasa la fiert la ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Salata de pui cu crutoane si broccoli
Mod preparare: Se dezoseaza puiul si se pune la marinat.Se tine in aceasta marinata 1-2 ore dupa care se pune pe gratar pentru a se frige, cand este facut bine (pieptul de pui) pe ambele parti se ia de pe grill.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Orez desert de post
Mod preparare: Orezul se alege ,se spala bine de impuritati si se pune la fiert.Cand incepe sa fiarba se adauga zaharul, stafidele, zaharul vanilat, iar cand incepe sa se lege se adauga sirop in functie de ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de iarna
Mod preparare: Se fierb cartofii.Ceapa se taie solzisori si se pune la fiert cu otetul, apa si zaharul, pana cand se inmoaie. Dupa ce s-a fiert se scurge.Cartofi fierti se taie cubutele, se aduga ceapa fiarta, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciulama
Mod preparare: Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, 20 minute, intr-o cratita cu 250 ml apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa , pana cand ciupercile se moaie bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute