Retete traditionale din Romania

Rulou de carne cu ceapa
Ingrediente: muschi de porc, sunca, cepe, condimente,
Mod preparare: Se feliaza muschiul de porc si se bate ca pentru snitele,se condimenteaza si se pune pe o farfurie.Dupa ce ati terminat de feliat si batut toata carnea, luati bucata cu bucata si peste fiecare felie d ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Crema pentru prajituri
Ingrediente: unt, zahar tos, nuci macinate, oua,
Mod preparare: Se caramelizeaza zaharul. Se aduga in zahar la cald galbenusurile treptat in compozitie pentru a evita coagularea lor. La sfarsit se adauga nucile sau arahidele.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Tocanita din piept de pui
Mod preparare: Se pune ceapa la calit in ulei de masline intr-o cratita de fiert subpresiune.Cand ceapa devine sticloasa se adauga boia de ardei si carnea de pui; se mai lasa 4-5 minute .Se adauga apa numai cat sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
SALATA DE VINETE COAPTE
Ingrediente: vinete, ulei, sare, ceapa,
Mod preparare: Vinetele se coc, dupa care se decojesc de coaja, iar apoi se dau prin masina impreuna cu ceapa curatata si spalata.Toate acestea se pun intr-un bol, peste care se adauga ulei si sare dupa gust.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Peste prajit
Ingrediente: peste, sare, piper, ulei, lamai, usturoi, malai,
Mod preparare: 1. Pestele (in cazul meu am folosit pastrav si somn), se spala, ii dam putina sare si piper; 2. Pregatim o tigaie cu ulei, punem uleiul pe foc la incins, pestele dupa ce l-am condimentat il dam prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ciulama de pui cu smantana
Mod preparare: Mai intai spalam carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce o spumam adaugam morcov, telina, ardeiul gas, ceapa si lasam sa fiarba pana carenea e patrunsa. Intr.un alt vas ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Aperitiv din fasole si castraveti de post
Mod preparare: Se fierbe fasolea in a doua apa, impreuna cu cartoful pana se farama bine. Se trec prin mixer impreuna cu putina supa. Se separa de coji printr-o sita mare, se freaca cu ulei, mustar, sare, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
Mod preparare: Se pune la fiert fasolea cu jumatate de morcov taiat cubulete mici, ceapa taiata la fel si sare.In acelasi timp se pune intr-o alta oala la fiert ciolanul in apa, dupa ce s-a fiert fasolea se scoate c ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 10 minute
Crema de rahat
Ingrediente: rahat, lamai,
Mod preparare: Se dau prin masina.Se freaca pana se inmoaie.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Castraveti in saramura
Ingrediente: castraveti, apa, sare, usturoi, marar,
Mod preparare: Se aleg castravetii tineri si foarte proaspeti. Se spala in apa rece si se taie putin din capete. Daca sunt castraveti mai grosi care trebuie sa se mureze repede, se despica putin la mijloc ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute