Retete traditionale din Romania

Somon la cuptor, cu cartofi prajiti si salata Rucola
Mod preparare: Dupa ce am spalat si curatat pestele il bagam la cuptor, pentru 30 de minute. In acest timp curatam si pregatim cartofii pentru prajit. Incingem 300 ml ulei de palmier nehidrogenat, intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Tarta exotica
Mod preparare: Grasimea se amesteca bine, cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza bine.Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina.Framantam ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Salata de fasole boabe
Mod preparare: Fasloea dupa ce a fost spalata si pusa la inmuiat de cu seara , se pune la fiert cu o frunza de dafin, vegeta, piper si usturoi.Dupa ce e fiarta bine se scurge de apa si se rastoarna peste urmatoarea ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata cu ton
Mod preparare: Se sfarama pestele din conserva si se adaauga ceapa taiata foarte fin, la fel si ciupercile, porumbul si la urma maioneza. Sa nu puneti zeama din conserva pentru ca nu o sa va iasa o salata prea ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
FURSECURI
Ingrediente: unt, zahar, ou, faina, praf de copt,
Mod preparare: Se freaca untul cu zaharul si ouale, oprindu-se un albus. Se adauga mirodenii, sare, praful de copt si treptat faina. Se da la rece.Se scoate de la rece, se fac bile, se dau prin albusul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cartofi fierti cu branza
Mod preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare. Din cartofii fierti si scursi de zeama se face un piure care se subtiaza cu unt, smantana si iaurt. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pateu de casa de ficatei de pui
Mod preparare: Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei de masline intr-o cratita anti-aderenta pana devine sticloasa.Se curata ficateii de pui si se adauga la ceapa.Se acopera cratita cu un capac si se lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Salata Orientala
Mod preparare: Cartofii fierti in coaja, se curata si se taie felii (sau cubulete).Ceapa o taiem solzisori (julien), o frecam cu sare si o stropim cu otet. Omogenizam. In acest fel, iuteala cepei se diminueaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Budinca de spaghete
Mod preparare: Kaizerul se taie feliute si se prajeste.Rosia si ardeii se taie felii subtiri iar branza se razuieste. Ouale se bat bine. Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei si se fierb ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Budinca de macaroane cu branza
Mod preparare: Se fierb pastele in apa cu sare apoi se scot in apa rece. In timpul acesta se marunteste branza cu furculita si se amesteca cu zaharul, stafidele, ouale si esentele. Cand sunt gata pastele d ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute