Retete traditionale din Romania

Spaghete cu carne
Mod preparare: Se fierb spaghetele dupa care separat se caleste ceapa impreuna cu carnea tocata, dupa ce sunt bine facute se adauga bulionul si condimentele si se lasa la foc min circa 50 min. La sfarsit se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu fructe
Mod preparare: Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare.Se pune pe foc zaharul cu apa si se mesteca bine pana cand se topeste tot zaharu.Fierbinte se pune peste albusurile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui romanesc
Mod preparare: Varza se taie marunt se pune intr-un castron si se adauga dupa gust boia si piper.Carnea de pui se fierbe bine, apoi se pune la prajit in tigaie in unt. Cand este aproape gata se adauga 100g ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Salata rapida
Mod preparare: Se taie varza fideluta,morcovul curatat si spalat se da pe razatoarea mare.Se asezoneaza cuulei de masline, otet de mere cu miere sau zeama de lamie.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
 Placinta cu mere
Ingrediente: foietaj, mere, scortisoara, zahar, miere, unt,
Mod preparare: Se spala merele si se rad cu tot cu coaja.Se adauga zaharul si scortisoara si se lasa 30 min.Se unge o tava cu unt si se aseaza un strat de foietaj.Se storc merele rase de zeama si se intind uniform i ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Rulada economica
Mod preparare: Se bat galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat cca 30 minute, se adauga faina si la sfarsit albusul batut spuma, amestecand usor, astfel incat aluatul sa nu scada.Se unge o tava mai mare, cu un ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Aluat pentru pateuri
Ingrediente: faina, unt, apa, otet, sare,
Mod preparare: Toate ingredientele se amasteca se formeaza un aluat care din care se intinde o foaie, se pun gramajoare de compozitie de carne sau branza pe jumatate de foaie, se acopera cu cealalta jumatate si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Saramura aromata cu usturoi
Mod preparare: Pestele se curata, se spala, se sareaza si se frige pe un gratar sau o plita presarata cu sare. Se prepara un sos din suc de rosii, mujdei de usturoi, ulei, cimbru, piper si sare. Acest sos ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Negrese
Ingrediente: ou, zahar, ulei, lapte, amoniac, faina, cacao, apa,
Mod preparare: Aluat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se freaca cu zaharul pana se topeste. Galbenusurile se bat cu uleiul,laptele, moniacul stins.(se pot adauga si arome). Apoi se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de vara cu mujdei de usturoi
Mod preparare: Se spala legumele si se feliaza, usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un castronas, si se serveste imediat (se poate lasa cateva minute in frigider, pentru a se ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute