Retete traditionale din Romania

Salata de cartofi cu masline
Ingrediente: cartofi, ceapa, masline, sare, piper, ulei, otet,
Mod preparare: Cartofii spalati se pun la fiert cu coaja.Ceapa se curata si se taie solzisori si se amesteca cu putina sare si ulei.Dupa ce au fiert cartofii se curata de coaja si se taie. Asa fierbinti se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ciorba de burta
Mod preparare: Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de otet.Se fierbe burta la foc mediu pana se inmoaie, cam 2 ore. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Zeama saracului
Mod preparare: Morcovul se curata si se da pe razatoasea cu gauri mari.Ceapa se curata si se lasa intreaga.Se pune 1 l apa la fiert cu putina sare, adaugam morcovul razuit, ceapa intreaga, pasta de gogosari, fire ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salam de biscuiti
Mod preparare: Punem biscuitii intr-o tava la cuptor pe care-i vom lasa 10 minute la foc potrivit,pana devin crocanti.La fel procedam si cu miezul de nuca,dupa care le maruntim cu ajutorul unui sucitor.Topim ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorbica pt Cristiana
Mod preparare: Punem carnea la fiert intro oala cu 1,5 litri apa. Cand fierbe se ia spuma, apoi se adauga ceapa taiata marunt si restul de zarzavat taiat bucatele, usturoiul intreg (pt a putea fi scos).  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Lapte cu taitei
Ingrediente: lapte, taitei, zahar, zahar vanilat, sare,
Mod preparare: Se pune laptele la fiert.Se pune zaharul (si pliculetele), varful de cutit de sare, inainte de a da in clocot se pun taitei si dupa aia lasati laptele cu taitei 5 min sa se inmoaie.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
SNITELE PRAJITE SI COAPTE LA CUPTOR
Mod preparare: Se ia bucata de carne,se spala,se zvanta bine si se portioneaza bucati de cca 1cm grosime.Se pune o bucata de folie de plastic pe tocator, se aseaza bucata de carne, se inveleste si se bate bine pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Cornulete bistritene
Mod preparare: Se face un aluat moale din ingredientele de mai sus, care se imparte apoi in doua.O parte se lasa asa cum este iar cealalta se amesteca cu cacaoa ce a fost dizolvata in 3 linguri lapte. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore si 20 minute
Pasca cu branza si visine, fara aluat
Mod preparare: Galbenusurile se separa de albusuri si de amesteca cu zaharul, se adauga smantana apoi praful de copt.Peste branza de vaci se adauga galbenusurile, se omogenizeaza, se adauga praful de budinca, faina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata asortata
Mod preparare: Se spala legumele in apa rece si se usuca.Intr-un castron adaugam rosiile taiate felii sau cuburi (cine doreste poate elimina pielita), ceapa in rondele, castravetele il curatam pe jumatate de coaja ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute