Retete traditionale din Romania

Ciorba bistriteana
Mod preparare: Se pune la fiert carne in apa cu sare. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei.Dupa ce a dat in clocot apa in care se fierbe carnea, se spumeaza si se adaug ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
STUFAT DE MIEL DOBROGEAN
Mod preparare: Se taie coastele si carnea de miel in bucati potrivite si se prajesc in putin ulei.Separat se pregatesc 15-20 de fire de ceapa verde,15-20 legaturi de usturoi verde si se oparesc putin.Dupa ce au ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Spuma de fructe de padure sau capsuni
Ingrediente: zahar, fructe, oua, piscoturi, frisca,
Mod preparare: Se sfarama bine fructele, se adauga albusurile si zaharul batandu-se cu mixerul pana se intareste compozitia ca o bezea.Se tine putin la frigider sa se raceasca si se serveste in cupe de inghetata cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
CIUPERCI PRAJITE
Ingrediente: ciuperci, ulei, usturoi,
Mod preparare: Spalam ciupercile si le prajim in ulei. Dupa ce le prajim le scoatem in farfurie. Usturoiul il pisam cu pisalogul si il punem peste ciuperci.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Chiftele de carne
Mod preparare: Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine, ceapa razuita pe razatoarea cu gauri mici, adaugam cartofii curatati, spalati, razuiti pe razatoarea ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba de post cu stevie
Mod preparare: Ceapa se toaca fin, telina se rade, iar cartofii se taie cubulete si toate se calesc in putin ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba, apoi se adauga orezul, stevia tocata fin, leustean si spre ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Alt fel de dulce
Mod preparare: Maruntim curmalele si lasam cateva si sub forma de felii pentru decor.Ungem cu unt o tava mai mica de chec, intindem jumatate din cantitatea de mamaliga, presaram branza, cateva linguri cu smantana, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata Picanta Machu-Pichu
Mod preparare: Carnea se taie in fasii subtiri, separat se bat oualele cu faina, laptele si untul se pun pe foc si se lasa sa scada cand s-a ingrosat se pune si cascavalul, rezulta un sos bechamel prin care se trec ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tarta cu branza dulce si capsuni
Mod preparare: Se macina alunele fin.Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu untul, zaharul si galbenusul.Se adauga alunele macinate.Se framanta bine si daca aluatul e prea uscat se adauga treptat laptele ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Mere coapte
Mod preparare: Se spala merele, se scobesc in mijloc, iar in scobitura se introduce dulceata sau gem, scortisoara, nuca de cocos, nuca macinata,iar deasupra se toarna putina margarina Rama topita. Se aseaza in ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute