Retete traditionale din Romania

Tort ,,amandina
Mod preparare: Se prepara siropul astfel: se caramelizeaza zaharul (atentie!) sa nu se inchida prea rau la culoare caci se va amari), iar cand s-a topit tot zaharul, se stinge cu grija cu doua cani si jumatate de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Gomboti( galuste) din paine
Mod preparare: Painea se taie cubulete si se opareste cu laptele fierbinte. Dupa ce s-a racit se adauga celelalte ingrediente. Cu palmele umede se fac gombotii si se fierb 10 minute in supa sau apa cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Prajitura cu fructe
Mod preparare: Fructele se pregatesc si se amesteca cu pesmetul si scortisoara sau vanilia. Se tapeteaza cu margarina solida si faina tava. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos, zaharul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
SAVARINELE COPILARIEI
Mod preparare: Ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat se bat cu telul la rece,timp de 10 minute.Se pune vasul la fac slab si se bate compozitia inca 10 minute.Se repeta operatia pana cand se ingroase si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Suc de afine fara zahar
Ingrediente: afine, apa,
Mod preparare: Se curata, se spala si se scurg afinele. Se pun intr-un vas smaltuit, curat, fara mirosuri si se adauga apa.Se fierb pana se sparg toate boabele.Se agita domnisoarele cu o lingura de lemn ca sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata de fructe
Mod preparare: Se taie fructele cubulete.Se adauga vinul si pe deasupra se orneaza cu alunele rasnite si cateva mure. 
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mujdei de usturoi cu smantana si marar
Ingrediente: usturoi, sare, ulei, iaurt, marar, apa,
Mod preparare: Se curata usturoiul, se piseaza, se adauga sare dupa gust, se pune uleiul si se freaca pana se face ca o pasta.Dupa aceea se adauga smantana, daca e prea gros puteti adauga putina apa, iar la sfarsit ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Friptura de berbecut
Mod preparare: Se curata usturoiul si ardeiul se taie fasii subtiri.Carnea de berbecut dupa ce a fost curatata si spalata bine, se pune intr-o cratita sau tava unsa cu putin ulei. Pulpa se sareaza si pipereaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Pastrav in smantana
Ingrediente: peste, smantana, ceapa, sare, malai, marar, patrunjel,
Mod preparare: Se pune smantana intr-o cratita si cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si se adauga ceapa tocata marunt. Se adauga malai (in ploaie) pana se ingroasa, amestecandu-se mereu. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Nuci cu crema
Mod preparare: Coca se face foarte usor amestecand toate ingredientele de mai sus. Forma se incinge pe aragaz si in timpul asta formam bilutele. Bilele din coca se aseaza in forma si se preseaza. Eu a ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute