Retete traditionale din Romania

Gris cu lapte
Mod preparare: Se pune laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara.Adauati sarea, zaharul si zaharul vanilat.Cand se apropie de punctul de fierbere, adaugati grisul, incet, sub forma de ploaie. Amestecati usor ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 min
Mamaliga traditionala
Ingrediente: malai, apa, sare,
Mod preparare: Se pune intr-o oala cu fundul gros, sau intr-un tuci, apa pentru mamaliga, dupa care se pune la foc.Peste apa se presara o lingura de malai. Se face acest lucru pentru a observa mai usor daca apa a da ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Salata de cartofi curcubeu
Mod preparare: Intr-o cratita se pun cartofii la fiert in coaja cu putina sare si un ou. Intr-o alta craticioara se pune si morcovul la fiert.Intre timp se taie in cubulete mai mari ardeii grasi, castravetii ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Supa de cartofi Delicios Food
Mod preparare: Se pun cartofii maruntiti, in cubulete, intr-un vas, cu apa calduta, la fiert.Se toaca ceapa, morcovul si ardeiul in cubulete mici si se pun la prajit intr-o tigaie cu uleiul incins.Se prajesc pana ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Rulada de branza
Mod preparare: Branza de vaci se trage prin o sita fina. Se amesteca cu 0,200kg de unt lasat din timp la temperatura camerei, 2 galbenusuri si marar proapat tocat. Se sareaza compozitia si se framanta ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa de pui cu galuste
Mod preparare: Se spala puiul se pune la fiert in apa rece cand da in clocot luom spuma punem legumele si lasam sa fiarba la foc mic.Dupa ce a fiert scoatem legumele si puiul strecuram zeama de impuritati apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciulama de Pui
Mod preparare: Legumele se curata se spala si se pun la fiert se taie in bucati mai mari, deoarece ne trebuie decat supa de la ele nu si legumele, pulpele se parlesc.Se spala si se pun la fiert, pentru inceput ar ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Coaste de porc impletite
Mod preparare: Din toate ingredientele de mai sus se face o marinata in care se pun coastele cam 6 ore. Dupa ce au stat la marinat, impreunam coastele si la punem la cuptor impreuna cu marinata, pana sunt ele ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Bomboane Raffaelo
Ingrediente: unt, pudra, lapte praf, nuca de cocos,
Mod preparare: Se amesteca untul spuma, apoi se adauga laptele praf si se amesteca bine. Se pune si zaharul si la sfarsit cand compozitia a devenit modelanta adaugam nuca de cocos. Amestecam incontinuu pan ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa de ciuperci
Mod preparare: Ciupercile se curata, se spala foarte bine in mai multe ape si se pun la fiert in apa clocotita cu un praf de sare. Dupa ce au fiert se scot si se taie marunt dupa dorinta.Bulionul de carne se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora