Retete traditionale din Italia

Tort de cozonac umplut cu crema chantilly
Mod preparare: Cozonacul pandoro este un cozonac specific italian care se gaseste in supermarket.Eu l-am taiat in mai multe felii 5-6 eliminand partea de sus pe care am pastrat-o inchisa bine in frigider ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Bucatini alla matriciana
Mod preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic.Se adauga kaizerul si se lasa la rumenit cateva secunde, apoi se da de pe foc si se prajeste ceapa tocata marunt.Se adauga bulionul si se lasa pe foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Anellini la cuptor
Mod preparare: Punem apa la fiert.Intr-o tigaie de teflon calim usturoiul taiat mare pe jumatate in putin ulei de masline, adaugam sunculita bucatele, le calim, adaugam sare, piper. Taiem rosioarele pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Spaghette cu lamaie
Mod preparare: Se rade coaja de la lamaie pe razatoare mare. Se pune untul intr-o ticaie la foc mediu apoi se adauga coja rasa de lamaie si jumatate din cantitatea de smantana, sare si piper.Se lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sandwich cu rosii si busuioc
Ingrediente: rosii, busuioc, usturoi pisat,
Mod preparare: 1-2 rosii decojite taiate cubulete mici se amesteca cu putin busuioc si usturoi pisat.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Spaghete carbonara vegetale
Mod preparare: Dovlecei se toaca marunt, marunt, marunt se calesc la foc mediu intr-o tigaie , ouale se bat cu sare si piper intr-un castronel, spaghetele se fierb, se spala si se lasa la scurs, se rade parmezanul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pizza cu carnaciori
Mod preparare: Se taie carnaciorii feliute subtiri. Maslinelor li se scot samburii si se taie rondele. Coca se intinde intr-un strat subtire si se pune intr-o tava unsa cu lei si tapetata cu faina.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Lasagne cu sos Bolognese
Mod preparare: Ceapa , usturoiul si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici iar usturoiul se preseaza.In putin ulei calim ceapa, morcovul si usturoiul( se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Tiramisu
Mod preparare: Se prepara cafeaua amara cu un aparat pentru cafea filtru si se lasa sa se raceasca.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se dizolva complet si iau o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Paste la cuptor
Ingrediente: paste, piper, ou, branza, rosie, ketchup, sare, carne,
Mod preparare: Se fierb pastele intr-o oala cu apa pana devin moi. se scurge apa, paste sunt puse in taza, tava fiind unsa cu putin ulei de masline.Intre timp intr-un castron se bat ouale pana se fac omleta, apoi se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute