Retete traditionale din Italia

Peste la cuptor cu patrunjel verde
Mod preparare: Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile, sare si piper, se lasa sa fiarba incet circa 5 minute, fara capac.Cand s-au inmuiat legumele, se rastoarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Torta tramezzino
Mod preparare: Conservele de ton se desfac si se pun intr-o strecuratoare la scurs.Se taie marunt maslinele si se amesteca cu tonul si celelalte ingrediente.Se ung feliile de paine si se cladesc una peste alta, in ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Pizza cu ciuperci si kaizer
Mod preparare: Drojdia se inmoaie intr-un bol cu putin lapte cald si o lingurita de zahar. Cand aceasta creste, se rastoarna peste faina din vas. Adaugam uleiul, sarea si laptele. Se framanta bine, dar nu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bule de carne
Mod preparare: Se pune painea in apa.Se amesteca carnea cu ouale, patrunjelul tocat , parmezanul ras, laptele, painea piperul si sarea. Se omogenizeaza toata compozitia.Se fac bule rotunde de preferat.Se incing ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pizza cu spanac si urda
Mod preparare: Se scoate spanacul la decongelat si se incalzeste cuptorul la 180 grade.Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie in care se prajesc putin ceapa si usturoiul.Se adauga apoi spanacul care se lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale
Mod preparare: Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se calesc circa 3 minute in untul incins. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se dunstuiasca cu capac circa 5 minute, adaugand, eventual ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Coltunasi cu cas de oaie
Mod preparare: Se prepara aluatul, se pune la dospit, se intinde si se fac din el 4 patrate egale. Se incinge uleiul, se taie ceapa marunt si se caleste in acesta. Ardeii se taie in cuburi, se adauga la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Risotto cu ciuperci
Mod preparare: Puneti untul, uleiul, prazul si usturoiul intr-un vas de iena. Acoperiti cu o folie si lasati in cuptorul cu microunde, la temperatura mare, timp de 5 minute.Puneti orezul peste amestecul din vas ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Rulada de miel
Mod preparare: Asezati carnea cu partea acoperita de grasime in jos si presarati sare si piper negru, proaspat macinat. Intr-un bol, amestecati cimbrul, branza si rosiile si asezati compozitia in mijlocul bucatii ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pizza cu pui si sos Pesto
Mod preparare: Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului de pizza, deasupra puneti bucatele de pui si anghinare si acoperiti cu branza rasa. Coaceti 8-10 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora