Retete traditionale din Italia

Lasagne cu carne de vita
Mod preparare: Intr-o cratita cu ulei se pun un ardei iute, o ceapa, un morcov, telina, taiate marunt si se prajesc putin.Dupa care se adauga o cana cu apa. Se lasa sa fiarba putin, se adauga carnea, rosiile ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
TORT CU IAURT
Mod preparare: Se feaca spuma galbenusurile cu zaharul, se dauga iaurtul si apoi uleiul amestacand incet.Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Separat se freaca spuma albusurile si se incorporeaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Orata al forno
Mod preparare: Se curata pestele si se spala bine cu apa, se usuca, se sareaza si pipereaza (afara si inauntru). Taiem cubulete rosia si cartofii. Tocam marunt patrunjelul si usturoiul. Pregatim 2 ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Vinete fripte
Mod preparare: Vinata se taie felii nu prea groase dar nici prea subtiri, se aseaza intr-un castron si se sareaza cu sarea grunjoasa, se lasa la inmuiat cam 15 minute.Usturoiul se preseaza /stoarce, patrunjelul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)
Mod preparare: Cotletul de porc se spala, se usuca cu un servet, se sareaza, se pipereaza, se pune catelul de usturoi curatat si taiat felii si se ruleaza. Se leaga cu o ata mai groasa sau cine are poate sa il ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Rigatoni cu ton proaspat
Mod preparare: Se taie tonul cubulete potrivite se pune in tigaie cu un catel de usturoi si o bucativa de ceapa tocata se caleste la foc mic apoi stingeti-l cu 2 linguri de vin alb. Intr-o alta tigae se pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Spaghete Bolognese cu carnat de casa
Mod preparare: Se fierb spaghetele in apa cu sare si o lingura de ulei. Intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei se caleste ceapa tocata marunt si usturoiul pisat. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga carnea d ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Fusilli cu organe de pui
Mod preparare: Pastele se fierb conform instructiunilor. Ceapa se taie marunt si se caleste. Pipotele se taie in 3, inimioarele in doua si se curata de cheagurile de sange, apoi se adauga la ceapa.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata rusa cu ton si rulada cu sunca
Mod preparare: Se pun la fiert cartofii, morcovii si ouale intr-o oala cu apa si sare.Dupa 10 min se scot ouale si lasam cartofii si morcovii sa fiarba in continuare.Intre timp, scurgem bine tonul de ulei, taiem ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Savoiardi (biscuiti piemontezi pentru Tiramisu)
Ingrediente: zahar, faina, ou, miere,
Mod preparare: Se bat galbenusurile spuma cu 120 gr. de zahar si 1 + 1/2 lingura de miere.Intr-un alt castron se bat albusurile spuma cu zaharul ramas. Se amesteca in mod delicat crema din galbenusuri cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute