Retete traditionale din Italia

Ton in ulei
Ingrediente: ton, apa, sare, ulei de porumb,
Mod preparare: Se taie fileul de ton in doua bucati, se pune apa intr-o oala cu toata sarea tonul se adauga in apa rece si se pune pe foc la flacara medie pentru 10 minute.Apoi la flacara mica timp de 1 ora si 30 ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore
Pene cu branza la cuptor
Mod preparare: Se fierb penele in apa cu sare si putin ulei.Se limpezesc in apa rece.Se pun pastele intr-ul lighean si se amesteca cu mezelurile, branza rasa, 7oua, ciupercile, piper si sare daca este nevoie.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Parmigiana de vinete
Mod preparare: Se taie pe lung toate vinetele, apoi se dau cu sare si piper se calsc in ulei incins, se pun pe o hartie absorbanta .Sosul rosiile se taie marunt  si usturoiul,se pun pe aragaz la foc potrivit ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Paste cu ton
Ingrediente: ton, peperoncino, ulei, paste, usturoi,
Mod preparare: Se pun pastele la fiert intr-o oala atat cat scrie producatorul pe ambalaj in apa cu putina sare. Intr-o cratita pui putin ulei, peperoncino si cateva bucatele de usturoi, le lasi la prajit fara ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Oua in sos de rosii
Mod preparare: Se caleste usturoiul in ulei, se adauga rosiile decojite.Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si cand sosul are consistenta potrivita se sparg ouale unul cate unu peste sosul de rosii acoperind ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
File de somon in verde
Mod preparare: Intr-o tava de iena asezati fileuri de somon, condimentati cu arome pentru peste, ulei evo si punetile la decongelat in microunde putere medie (400) timp de 30 minute, daca sunt congelate, 15 minute ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Spaghetti cu sos de smantana si ciuperci
Mod preparare: Se fierb spaghettele conform instructiunilor de pe pachet.Separat se face sosul din 100 ml ulei de masline in care se calesc ciupercile si peste care se adauga 100 ml apa.Se adauga usturoiul maruntit ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tortellini gratinati gustosi
Mod preparare: Punem la fiert tortellini in multa apa sarata.In timp ce pastele se fierb preparam un sos beciamel. Intr-o cratita se pun la topit 50 gr unt la foc mic,adaugam nucsoara si o tragem de pe foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sos pentru paste din rosii si ciuperci
Mod preparare: Se taie marunt ceapa si usturoiul.Rosiile se decojesc si se taie marunt.Ciupercile se curata si te vor taia.Ceapa si ustuoriul se calesc in uleiul de masline incins. Se adauga cipercile. Dup ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Penne la cuptor
Mod preparare: Se fierb pastele al dente in apa cu sare, se aseaza intr-o forma termorezistenta unsa cu unt un strat de paste, un strat de cascaval cuburi, un strat cu toata sunca un strat cu toate ciupercile si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute