Retete traditionale din Italia

Pizza cu carnati, kaizer , branza si ardei
Mod preparare: Se face un blat de pizza din primele 4 ingrediente la care se adauga putina sare, se framanta si se lasa la cald sa dospeasca 20 minute.Intre timp carnatul se taie feliute, kaizerul si salamul cubulet ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Tiramisu
Mod preparare: Prima data vom pregati crema astfel: cele 3 galbenusuri se mixeaza cu zaharul praf, pana isi schimba culoarea si creste in volum. Apoi incorporam treptat cu o spatula branza mascarpone.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Clatite picante cu spanac
Mod preparare: Pentru aluatul de clatite, amestecam ouale cu faina, apoi adaugam laptele. Condimentati cu sare si piper. Lasati aluatul sa se odihneasca timp de 20 min.Pentru umplutura, curatati o ceapa, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Carne la cuptor
Mod preparare: Intr-o tava mai inalta, se pune ulei de masline, feliile de carne condimentate bine si se aseaza in tava una peste o jumatate din cealalta felie. Se acopera tava cu staniol, se baga la cuptorul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Spaghete cu usturoi, ulei si ardei
Mod preparare: Intr-o tigaie antiaderenta se incalzeste uleiul de masline si se adauga usturoiul pisat sau taiat cat mai marunt. Cand e aurit, se adauga ardeiul taiat marunt sau boiaua si dupa un alt minut se ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Salata De Orez
Mod preparare: Se pune la fiert orezul in apa clocotita cu sare.Se lasa la fiet, se scurge si se trece prin jet de apa rece.Restul ingredientelor se taie cubulete, feliute si se amesteca cu orezul rece.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Penne cu ton si masline
Mod preparare: Taiem fin usturoiul si fileuri de peste sarat. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline distuim 2 minute usturoiul cu pestele. Adaugam concentratul de rosii si putina apa sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata siciliana
Ingrediente: cartofi, mere, telina, ulei, lamaie, sare, piper, ou,
Mod preparare: Cartofii bine spalati si uscati se coc in cuptor. Se curata calzi, se lasa sa se raceasca si se taie. Telina, curatata si spalata, se taie foarte subtire, ca taiteii. Merele se curata s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Risotto cu dovleac
Mod preparare: Intr-o cratita se pune uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa cateva minute sa se prajeasca. Se adauga jumatate de pahar de vin alb sec si se lasa cateva minute sa s ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pesto Genovese
Mod preparare: Se pun toate ingredientele in robot, cu exceptia uleiului de masline si se amesteca pana devine pasta. Pe masura ce se mixeaza, se adauga treptat uleiul pana se absoarbe complet. 
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute