Retete traditionale din Israel

Prajitura de ciocolata
Mod preparare: Ouale se freca cu zahar si ulei.Se amesteca faina cu cele 2 cacao dupa care se adauga la compozitia de oua dupa care se adauga smantana.Intr-o tava rotunda de 24-26 cm unsa cu putin ulei se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Kugel cu branza si stafide
Mod preparare: Se incalzeste cuptorul la 170 de grade.Se fierb pastele in apa clocotita cu sare pana sunt aproape moi (al-dente).Se strecoara si sepun intr-un vas cu doua linguri de ulei ca sa nu se lipeasca intre ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Tort cu crema si visine
Mod preparare: Se bat albusele cu mixerul se adauga treptat zaharul pana devine o spuma tare.Se adauga galbenusele si se continua cu mixerul la o putere mai mica, se adauga uleiul, cacao, faina si amidonul.Se unge ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Hexagone cu ciuperci
Mod preparare: Din alautul de foietaj se scot hexagoane groase si in ele se face in mjloc cu o forma mai mica un rotund.Vezi putea vedea pe fotografii.Se pun hexagoanele pe o tava cu pergament si se coc la 180 de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Negresa
Mod preparare: Intr-o craticioara amestecam cacao cu zahar si apa punem la foc mic si amestecam pana zaharul se topeste si crema este mai consistenta.Se ia de pe foc si se adauga untul si se amesteca pana s-a ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pulpe de pui cu pasta de ardei
Mod preparare: Se iau pulpele se da pielita jos si se prajesc in putin ulei, pe amandoua partile. Se scot pe o farfurie.Se taie o ceapa mare in patru, si se taie feliute subtiri (solzi). Se pun in uleiul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Minciunele
Mod preparare: Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul smantana si coniacul zaharul vanilat si putina sare.Se toarna din faina mereu pana se face un aluat nu trebuie sa fie lipicios.Se taie alautul in doua parti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de oua cu cartofi
Mod preparare: Se curata cartofii de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari.Ouale deasemeni se rad si se amesteca impreuna cu cartofii, dupa care se adauga o ceapa taiata cuburi foarte mici, se adauga putin ule ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Friptura din piept de curcan
Mod preparare: Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat si uscat intr-un prosop si il prajim putin pe toate partile. Adaugam apa rece si usturoil si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
SALATA DE CARTOFI CU CRENVURSTI
Mod preparare: Cartofiorii se fierb 30 de minute in apa cu sare si putina lamaie ca sa nu se sfarme.Mazarea deasemenea se fierbe 10 minute si se strecoara.Crenvustii se fierb putin timp sa fie gata dar sa nu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore