Retete traditionale din Grecia

Caracatita in vin
Ingrediente:
Mod preparare: Se spala caracatita si se taie bucati. Se pune in oala sub presiune cu apa cat sa o acopere si se lasa 10 minute din momentul in care se pune capacul si butonasul rosu se ridica (sau depinde de oala.. ...
Complexitate: Mare
Durata: 45
Salata de vara
Mod preparare: Cartofii si ouale (in prealabil se fierb) se taie in bucatele. Apoi se adauga rosiile si castravetii, taiate in patratele. Se amesteca cu ouale si cartofii. Se adauga ulei de masline, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
VINETE GATITE CA IN GRECIA
Mod preparare: Se curata vinetele, se taie pe lungime (ies 16 buc), se sareaza si se lasa la scurs.Apoi se trec prin jet de apa rece, se sterg foarte bine, iar apoi se prajesc in ulei pe ambele parti.Se scot pe un ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Oua tari cu sos grecesc
Ingrediente: ou, ulei, apa, sare, piper, lamaie,
Mod preparare: Ouale fierte tari sau cleioase, se taie in sferturi si se aseaza cu galbenusul in sus. Uleiul, apa, sareasi lamiia se amesteca cu acest sos se stropesc bine ouale cat sunt calde. Ouale se po ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Placinta cu spanac si branza
Ingrediente: faina, undelemn, sare, apa, spanac, oua, branza,
Mod preparare: Coca obtinuta se imparte in doua, se intind bucatile pe planseta, se bat sa devina elastice, se ung cu grasime, se impaturesc ca o plapuma si se dau la rece 1/2-1 ora. In tava unsa se pune prima ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Chiftele
Mod preparare: Usturoiul si ceapa le toci si le adaugi la carnea tocata pui condimentele sare, piper, cimbru, menta painea o storci bine de apa si o adaugi peste carne pui si cele 2 oua pui si ulei de masline si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de fructe in coaja de ananas
Mod preparare: Indepartati pielita de pe toate fructele alese si taiati toate fructele in cubulete mici.Aatentie: ananasul este bine sa fie scobit cu atentie pentru a pastra cat mai mult din miezul sau pentru ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Crap grecesc
Ingrediente: crap, lamaie, ulei, sare, piper,
Mod preparare: Se scot oasele pestelui cu un cutit ascutit si se cresteaza pentru a fi impanat cu opt felioare dintr-o lamaie curatita de coaja si de camasa alba. Se da sare si putin piper si se aseaza intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Kokoretsi
Mod preparare: Se spala bine ingredientele de la miel iar apoi se sterg bine de tot cu prosoape de hartie. Se ia souvla (bat de metal tip frigaruie). Bucatile de miel se taie in bucati medii iar apoi se ...
Complexitate: Medie
Durata: 3 ore
Otet aromat
Mod preparare: Se fierb incredientele 5 min in otet, apoi se strecoara, otetul aromatice colectandu-se intr-un castron. Dupa ce s-a racit, se toarna otetul intr-o sticla.
Complexitate: Mica
Durata: 6 minute