Retete traditionale din Grecia

Musaca greceasca
Mod preparare: Incalziti cuptorul la la 250 gradeC.  Prepararea carnii de umplere Incalziti o cratita adanca. Cand se incinge, adaugati carnea tocata si un pic de ulei, daca este necesar. E nevoie ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ardei kapia la tava cu branza feta si busuioc
Mod preparare: Se spala ardeii sub jet de apa si se pun la copt pe gratarul cuptorului pana se inmoaie (la 180 gradeC).Intr-un castron mic se amesteca busuiocul tocat cu doua linguri ulei de masline, otet si putina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Picior de miel la cuptor
Mod preparare: Carnea se lasa 1 h la temperatura camerei.Se unge cu un amestec de ulei,1 lingurita sare,1/4 lingurita piper si se da la cuptor intr-o tava cu gratar.Se coace 1 1/4 h apoi se intoarce si se mai lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Salata greceasca
Mod preparare: Aceasta salata o vesti putea savura in orice restaurant din Grecia. Este foarte simpla, dae extrem de savuroasa. Reteta este cea originala. Pregatiti salata direct in farfurii. Nu ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Salata de pui din Creta
Mod preparare: Salata se rupe sau se taie in feliute subtiri si rosiile se taie cubulete, castravetii de taie si ei tot cubulete. Pieptul de pui se rupe in fasii, se aleg trei castroane si se pune pe rand: salata, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Moussaka de cartofi, carne tocata din piept de pui, vinete si branza de oi
Mod preparare: Se curata cartofii si se taie in felii de 2 cm dupa care se pun intr-un castron cu apa rece si sare.Se curata ceapa si se taie cubulete mici si se pune intr-o tigaie cu un strop de ulei la foc mic pan ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
PIPERCHI DINICATI TARGASITI (ARDEI PRAJIT A LA BUNICA)
Ingrediente: ardei gras, rosii, telemea, ou, ulei,
Mod preparare: Uleiul se incinge intr-un vas destul de adanc, apoi se adauga ardeii curatati, spalati, strecurati si taiati bucati mici.Se amesteca pana se inmoaie, apoi se adauga rosiile curatate, spalate si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Omleta Diavolo
Ingrediente: oua, bacon, cascaval, sare, piper, sos picant,
Mod preparare: Se bat cele 2 oua, impreuna cu galbenusul; se adauga dupa gust sare si piper.Se rade cascavalul si se toaca bacon-ul.Se adauga sosul picant si se aseaza intr-o tigaie, unsa in prealabil cu unt sau ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Supa cu iaurt si menta
Mod preparare: Se curata si se rade dovlecelul. Se sareaza si se stoarce cu mana.Zeama se aduna intr-un castronel, nu se arunca.Intr-un castron mare, se bate iaurtul 5-6 minute. Se continua batutul in ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Salata greceasca simpla
Mod preparare: Se taie rosiile si castravetii si feta sau branza telemea in cuburi de dimensiune medie. Ardeiul se taie felii (julein) de 3-4 cm lungime, ceapa se taie in jumatati si jumatatile in felii subtiri ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute