Retete traditionale din Franta

Zacusca frantuzeasca
Mod preparare: Merele si rosiile se dau prin razatoare, ceapa se toaca marunt si se adauga restul ingredientelor.Se fierbe o ora si jumatate (pana scade). Se pune la borcan si se leaga a doua zi.
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore si 20 minute
Croissants
Ingrediente: faina, sare, lapte, zahar, drojdie, unt, oua,
Mod preparare: Untul se lasa sa se inmoaie, se pune intr-o punga curata, se modeleaza in forma de dreptunghi cu grosimea de un deget si se da la frigider. Din faina, drojdie, lapte, sare si zahar se modeleaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Trufe de ciocolata / French Chocolate Truffles
Ingrediente: ciocolata amaruie, frisca, unt, apa, cacao,
Mod preparare: Ciocolata, la care se adauga cele doua linguri de apa, se topeste in bain marine. Dupa ce s-a topit se adauga smantana dulce amestecand continuu pana se omogenizeaza. Apoi se adauga untul ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Prajitura de sarbatoare din Franta
Mod preparare: Faceti aluatul (e ca de cozonac) si lasati-l sa se odihneasca o noapte la rece (eu l-am pus in frigider).A doua zi, framantati iar aluatul si il asezati in 2 forme rotunde cu diametrul de 28 cm.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cartofi frantuzesti
Ingrediente: cartofi, oua, smantana, faina, cascaval,
Mod preparare: Se pun la fiert cartofii si 6 oua in apa cu sare. Ouale trebuie sa fie fierte tari, iar cartofii pe jumatate fierti.Se curata cartofii si ouale fierte si se taie felii.Celelate doua oua se bat ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Salata de cartofi cu  ridichi si branza Roquefort
Mod preparare: Peste cartofii fierti si taiati rondele se toarna zeama de legume, dreasa cu un varf de cutit de zahar, 2 linguri de otet, sare si piper. Se amesteca bine si se lasa aproximativ o ora sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Turta cu pui si legume
Mod preparare: Se coc ardeii, se curata de seminte si de coaja, se taie julien(lamele fine). Se curata ceapa, se taie in lamele fine. Se spala pieptul de pui (poate fi si de curca) se taie in feliute subtiri ca si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Salata arici
Mod preparare: Se pune pieptul de pui la fiert impreuna cu morcovul, telina si patrunjelul. Cand sunt aproape gata adaugam cartofii. Pieptul de pui il taiem cubulete, la fel procedam si cu morcovul, ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Prajitura Noire
Mod preparare: Topiti 75 gr unt la temperatura mica. Zdrobiti biscuitii intr-un robot de bucatarie.Amestecati cu untul. Tapetati o tava cu capacitatea de 500 g, cu folie adeziva si adaugati amestecul de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Snitel din piept de pui cu crusta
Mod preparare: Se spala carnea, se zvanta, se bate bine, se sareaza si se pipereaza. Cartofii (cruzi) spalati si curatati se dau pe razatoarea mica si se amesteca bine cu usturoiul zdrobit, galbenusul, sarea, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora