Retete traditionale din Franta

Salata Monaco
Mod preparare: Se taie in cubulete medii rosiile si gogosarii; Se rupe cu mina salata verde, se taie felii de andive, se taie felii lamaia; Se toaca mararul, se taie cubulete branza cu mucegai; Intr-u ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Friptura de vitel in vin
Mod preparare: O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut. E cam pe acelasi tipar, tot cu carne bucatele, faina si vin, dar este buna. Am incercat-o, cam asa faceam si eu inainte de o auzi la Eurosport, dar ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Cafe au Lait
Mod preparare: Intr-un vas mediu se incalzesc cafeaua, laptele si siropul de ciocolata. Se indeparteaza apoi de pe foc. In timp ce compozitia se incalzeste, se bate smantana iar apoi se mesteca cu crema de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciuperci murate
Ingrediente: ciuperci, sare, otet de vin, piper alb,
Mod preparare: Se aleg ciuperci mici, rotunde si inchise. Trebuie sa fie proaspete. Dupa ce se rup coditele, se freaca cu putina sare (20 gr sare / 1 kg ciuperci). Se spala apoi usor in apa cu putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cartofi alsacieni
Ingrediente: cartofi, costita, eapa, usturoi, unt, sare, piper,
Mod preparare: Cartofii se taie felii mici. Intr-o cratita mare cu capac se rumenesc in unt feliile subtiri de slanina, ceapa si usturoiul tocate. Cand totul ajunge sa prinda culoare, se adauga cartofii. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciuperci cu maioneza
Mod preparare: Ciupercile se spala, se taie felii subtiri si se fierb in apa cu sare. Se face o maioneza din galbenusurile de oua si ulei. Se amesteca ciupercile racite si taiate marunt cu maioneza, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciuperci cu branza si sos de smantana
Mod preparare: Se spala si se usuca ciupercile. In prealabil se scot cozile, care se toaca marunt. Se pune intr-o cratita potrivita untul; cand se incinge, se pun palariile ciupercilor cu lamelele in sus. ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Cordon bleu
Mod preparare: Pieptul de pui se dezoseaza, se spala si se feliaza pe lung. Intr-o farfurie sau bol se amesteca pesmetul cu sare sau vegeta(deli`kat), piper, putin praf de chilli (pentru doritori) si putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Dulceata de struguri
Mod preparare: Se aleg boabe mari de struguri, dupa care se curata de pielita si de samburi. Se pun intr-un tifon sa se scurga.Se pune zaharul la fiert, iar la primele clocote se pune o lingura de zeama de ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Supa de ceapa
Ingrediente: ceapa, usturoi, vin alb, supa, parmezan, bagheta, unt, sare,
Mod preparare: Ceapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie.Se curata ceapa si se taie in doua, apoi se taie rondele subtiri.Curatam si usturoiul si unul il taiem marunt.Punem la topit untul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora