Retete traditionale din Elvetia

Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun
Mod preparare: Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile batute spuma tare, la final se adauga treptat si cu grija ciocolata topita. Se intinde pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 24 ore
Supa cu carne afumata si fasole uscata
Mod preparare: Se pune cu o seara inainte fasolea la inmuiat si dimineata se scurge, apoi se pune la fiert impreuna cu carnea afumata si cea proaspata, taiata bucatele. Dupa cca 1 1/2 ora se pot adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Supa de branza cu paine si salam
Mod preparare: Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se caleste in 2 linguri de unt fierbinte si se presara deasupra faina. Se amesteca incontinuu, adaugandu-se putin cate putin apa fiarta cu Vegeta.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui cu legume
Ingrediente: morcovi, praz, ceapa, pui, unt, Knorr, vin alb, apa, smantana,
Mod preparare: Bucatile de carne de pui se prajesc in unt. Se adauga cubuletul de Knorr (concentrat de supa), vinul si apa. Se amesteca bine si se lasa la foc mic cca. 8 min. acoperit. La sfarsit, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cotlete St. Prex (vitel)
Mod preparare: Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina, ou si pesmet (in ordinea asta). Pesmetul se preseaza usor pe carne sa adere bine, dupa care se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute