Retete traditionale din Bulgaria

CASTRONASE BULGARESTI
Mod preparare: Ardeii se spala, se pun la copt pe o tabla, pe aragaz,se curata de coaja si se taie bacati mai mari, pe latime.Rosiile se spala,se oparesc cateva minute in apa clocotita,s e curata de pielite si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ghiveci bulgaresc
Mod preparare: Se taie carnea in felii mari, dupa care se rumeneste in ulei. Adauga ceapa taiata pestisori, morcovii in bucati mari si ardeii, fideluta. Dupa ce totul a capatat o culoare aurie, se pun si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Placinta cu branza
Mod preparare: Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga telemeaua rasa, branza dulce sfaramata, nucile, stafidele si aromele. Se amesteca pana cand compozitia devine omogena.In tava unsa cu ulei se aseaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Nuga
Ingrediente: zahar, apa, miere, vanilie, oua, alune, foi,
Mod preparare: Se dizolva zaharul in apa, se adauga mierea si zaharul vanilat sau esenta. Acest amestec se fierbe bine pana se leaga ca pentru caramele. Se ia de pe foc si se adauga albusurile batute spuma ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
CASTRAVETI BULGARESTI
Mod preparare: Se pune ceapa taiata solzisori,apoi castravetii spalati in prealabil, otet, boabele de piper si mustar, zahar, apa pana.Se acopera, se leaga borcanul si se infasoara in carpe si o carpa asezata in ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ghiveci bulgaresc
Mod preparare: Se taie vanata bucatele si se prajeste in putin ulei.Separat se prajesc ardeii taiati cubulete, apoi se adauga ceapa, si apoi usturoiul. Peste acestea se pune dovlecelul taiat cubulete, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Majnita
Ingrediente: coca, branza, ulei,
Mod preparare: Se intinde coca subtire (aluat de paine), se unge cu ulei sau untura topita, se farama branza, se impatureste pe jumatate, apoi se unge iar, se presara branza si tot asa, pana ajunge cam de marimea ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Piure de cartofi
Ingrediente: cartofi, lapte, unt, sare, praf de usturoi,
Mod preparare: Se fierb cartofii, curatati de coaja si taiati cubulete, adaugand la fiert si putina sare.Cand sunt gata fierti, se rastoarna intr-un castron in care putem folosi mixerul, dupa ce au fost scursi bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Specialitate de pui cu legume si brinza
Mod preparare: Ceapa si morcovii se taie rotocoale si se inabusa in putin ulei. Se taie cartofii, ciupercile si carnea bucatele. Se aseaza in straturi, in cupe rezistente la caldura, morcovii cu ceapa, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ardei piscatori bulgaresti
Mod preparare: Se fierbe apa cu sare si se arunca peste piscatori. Se lasa sa se raceasca apa ( se lasa de pe o zi pe alta ). A doua zi se va fierbe la un loc: 1 litru de otet cu 6 cani de apa (300 ml .), ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora