Tort sarlota - Torturi

Foto 1 - Tort sarlota
Tort sarlota

Gramaj ingrediente:

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 40-50 g gelatina(4-5 plicuri)
  • 1 l frisca
  • ciocolata de menaj

Mod de preparare "Tort sarlota":

  1. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se dizolva. 
  2. Se pune laptele pe foc impreuna cu galbenusurile si se amesteca continuu pana se ingroasa. 
  3. Dupa aceea se retrage de pe foc si se tempereaza putin; se adauga gelatina hidratata (inmuiata in apa conform instuctiunilor de pe plic), apoi albusurile batute spuma (care au fost batute cu cealalta jumatate de zahar) dupa care se adauga 600 g frisca. 
  4. Se pune intr-o tava o folie umeda si se toarna compozitia, apoi se baga la frigider. 
  5. Cu restul de frisca se imbraca tortul si se poate decora cu forme din ciocolata de menaj.


Pentru a putea comenta la reteta "Tort sarlota" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Tort sarlota". Adauga-l tu pe primul...


Alte retete recomandate din categoria Torturi

       
Intra in cont