Foto 1 - Tort de zahar ars

Tort de zahar ars

  • Complexitate:
    Mica
  • Timp de preparare:
    45 minute
  • Categorii:
  • Apreciere:
    Nota 0 din 0 voturi.
  • Ingrediente folosite:

Gramaj ingrediente:

  • 10 oua
  • 2*1/2 cani zahar
  • 1 cana faina
  • 1l lapte

Mod de preparare:

  1. Se alege o oala mai inalta in care se topeste o cana da zahar si se intinde zaharul ars pe peretii oalei, cam cat s-ar masura 4 degete.
  2. Separat se amesteca 1l lapte cu 5 oua si cu 1/2 cana de zahar.
  3. Compozitia se pune in oala peste zaharul ars.
  4. Separat se face un blat: bat cele 5 albusuri cu 1 cana de zahar pana cand spuma este foarte tare.
  5. Se adauga apoi galbenusurile si faina.
  6. Se omogenizeaza incet. 
  7. Compozitia astfel rezultata se adauga peste laptele din oala, si se niveleaza incet.
  8. Se da la cuptor pana cand blatul este copt.Incercarea cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt blatul functioneaza si aici.
  9. Dupa ce blatul este gara se scoate din cuptor si se lasa asa cum este (nu se scoate din oala) cam 12 ore intr-un loc racoros pentru ca practic siropul rezultat din crema de zahar ars sa se imbibe in aluat. 
  10. Dupa 12 ore se rastoarna totul pe o forma rotunda (blatul care in oala era sus acum trebuie sa ajunga jos) se orneaza neaparat cu frisca si orice altceva doriti. In blat se pot adauga si cateva stafide sau bucatele de nuca sfaramata marunt.

Nota: este neaparat sa lasati tortul in oala la racit dupa ce l-ati scos din cuptor un timp asa de indelungat pentru o buna absorbtie a siropului.Daca nu atunci cand il rasturnati riscati ca siropul sa nu fie imbibat si sa curga din vasul in care puneti tortul.



Pentru a putea comenta la reteta "Tort de zahar ars" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Tort de zahar ars". Adauga-l tu pe primul...