Retete culinare din categoria Torturi

Tort de biscuiti cu frisca
Mod preparare: Se ia jumatate de pachet de biscuiti si se sfarama, apoi se face o cacao groasa si se amesteca cu biscuitii si cu untul. Se asaza pe un platou sau pe o farfurie intinsa un strat de biscuiti ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Tortul paradisului
Mod preparare: Se framanta un aluat din faina, zahar, un praf de sare, albus si unt. Se infasoara in folie si se da 30 min la rece. Se tapeteaza cu hartie fundul unei forme de tort se aseaza aluatul si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Tort de mere cu nuca si frisca
Mod preparare: 6 linguri zahar se caramelizeaza in cratita in care vom pregati tortul.Dupa ce zaharul s-a caramelizat( nu se lasa prea mult ca prinde un gust amar) cu miscari de rotatie il intindem pe marginile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Tort de ciocolata amaruie
Mod preparare: Incazleste cuptorul la 180 grade C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita.Intr-un vas bate untul cu zaharul.Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Tort de ciocolata
Mod preparare: Se topeste, la foc mic, ciocolata neagra si untul. Se adauga apoi zaharul, pana se topeste si acesta. Separat se bat ouale cu 2 linguri faina, care se incorporeaza mai apoi in compozitie. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Tort cu fructe
Ingrediente: smantana, zahar, gelatina, biscuiti, fructe,
Mod preparare: Cele 3 linguri de gelatina se pun la inmuiat timp de 30 minute intr-o jumatate de pahar cu apa fiarta si racita. Biscuitii se maruntesc, insa nu foarte marunti, se pot lasa si bucati mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort de ciocolata cu fructe
Mod preparare: Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Tapetati cu hartie pergament fundul unei forme pentru copt blaturi, cu diametrul de circa 20 cm, in care veti coace bezeaua. Bateti ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Tort de cozonac umplut cu crema chantilly
Mod preparare: Cozonacul pandoro este un cozonac specific italian care se gaseste in supermarket.Eu l-am taiat in mai multe felii 5-6 eliminand partea de sus pe care am pastrat-o inchisa bine in frigider ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Tort diplomat
Ingrediente: oua, zahar, frisca lichida, gelatina, fructe,
Mod preparare: Am separat galbenusurile de albusuri, albusurile le-am batut cu teleul si cu 6 linguri de zahar foarte bine pana au devenit tapene si le-am bagat la frigider.Am mixat frisca si am bagat-o si pe ea la ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Tort de biscuiti cu cafea
Mod preparare: Biscuitii intregi se pun intr-o tava si se stropesc cu esenta de cafea neagra, indulcita cu zahar si amestecata cu romul. Separat, se face un sirop gros din esenta de cafea si zahar. Dupa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute