Retete culinare din categoria Torturi

Cupola cu frisca
Mod preparare: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa.Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Tarta de fructe
Mod preparare: Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul (150 g) si zeama de lamaie. Apoi se adauga si galbenusurile si se continua sa se bata.In spuma rezultata se adauga treptat apa si faina amestecata ...
Complexitate: Medie
Durata: 45 minute
Tort minune
Mod preparare: Zaharul se freaca cu galbenusurile, se adauga treptat cele 10 linguri de apa, amestecand continuu praful de copt stins cu zeama de lamaie si vanilia.Se lasa un sfert de ora sa se odihnesca, apoi se ...
Complexitate: Mare
Durata: 1 ora si 30 minute
Tort  cu piure de castane
Mod preparare: Se amesteca piureul cu frisca batuta in prealabil si se intinde amestecul peste foile taiate de blat.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Tort de biscuiti
Mod preparare: Budincile se prepara dupa indicatiile de pe ambalaj. Se lasa la racit.Se inmoaie biscuitii in laptele fiert cu zaharul vanilat si se aseaza unii langa altii intr-o tava dreptunghiulara.Se aseaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort  parfe
Ingrediente: oua, zahar, unt, cacao, biscuiti, lapte, rahat, visine,
Mod preparare: Se bat pe foc in baie de aburi ouale cu zaharul pana se ingroasa ca o crema. Separat se freaca untul spuma si se adauga doua linguri de cacao, biscuitii muiati in lapte si bine storsi, rahatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort de banane necopt
Mod preparare: Intr-o cratita se amesteca 3 albusuri, 3 galbenusuri, 200 g zahar, 3 linguri faina pana se omogenizeaza.Se pun pe foc si se fierbe pana se ingroasa ca o smantana.Se ia de pe foc si se pune gelatina ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort cu trandafiri albastri
Mod preparare: Dupa ce am taiat blatul in doua, am facut un sirop din apa fiarta, zahar si esenta de rom si am insiropat cele 2 parti de blat. Din continutul total de frisca, am luat o parte (un sfert) si am ...
Complexitate: Medie
Durata: 2 ore
Tort cappuccino
Mod preparare: Pentru blat: Galbenusurile sa freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Ciocolata se topeste cu untul si apoi o picuram calduta peste galbenusuri cate putin si amestecam bine ...
Complexitate: Medie
Durata: 45 minute
Tort de vara
Mod preparare: Se topeste untul pe foc mic si sa adauga biscuitii pisati, apoi sa pune la rece in frigider.Se amesteca branza de vaci cu zaharul, siropul si se adauga frisca batuta si gelatina topita.Intr-un vas ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute