Retete culinare din categoria Supe

Supa de usturoi
Mod preparare: Se transeaza puiul( se poate folosi si piept de pui taiat fideluta), se spala bine si se pune de-o parte.Se curata zarzavatul: morcovi - 4 buc, un ardei gras,Din usturoi 2-3 capatani se face mujdei (s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa simpla cu cartofi razaliti
Mod preparare: Ceapa se curata si se taie marunt.Morcovul se trece prin razatoare la fel si cartofii.Intr-o oala se incinge 1 ls unt/untura si se pune ceapa la prajit.Eventual daca se doreste, eu am pus o lingura de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Supa cu floricele
Mod preparare: Se fierbe obisnuit o supa. Se strecoara lichidul si se pune in alt vas pe foc mic. Intre timp, se pregateste aluat pentru o foaie de taitei din: 1 ou, 2 linguri cu apa calduta, faina, un ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Crema supa de spanac
Ingrediente: spanac, faina, unt, sare, piper, apa,
Mod preparare: Se curata spanacul, se spala foarte bine sa nu ramana pamant si se pune la fiert. Dupa circa 10 minute, se scurge si se paseaza. Separat, se ingalbeneste putin faina in unt si se stinge cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Supa crema de cartofi
Mod preparare: Se spala oasele, se sparg in lungime cu satarul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se fiarba 2-2 1/2 ore, dupa care se strecoara. Se topesc 3/4 din grasime ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 55 minute
Supa de mere cu praz si susan
Mod preparare: Se curata prazul de mustati si de frunze, se taie in doua pe lung si se spala. Tulpinile se taie apoi pe lat, in inele de 1 cm latime. Se calesc intr-o lingura de unt topit, pus sa se incing ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Supa de ceapa cu cascaval
Mod preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se rumeneste cu untul sau margarina intr-un vas termorezistent timp de 8 minute la putere maxima.Se adauga apoi faina, frecata bine sa nu existe cocoloase, se toarn ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Supa de branza cu paine si salam
Mod preparare: Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se caleste in 2 linguri de unt fierbinte si se presara deasupra faina. Se amesteca incontinuu, adaugandu-se putin cate putin apa fiarta cu Vegeta.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bors de primavara
Mod preparare: Ceapa si usturoiul se calesc foarte putin in ulei incins, se adauga cartofii taiati cuburi, radacinoasle date pe razatoare, apa.Se lasa la fiert.Intre timp se curata se spala zarzavatul si se adauga p ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa cu galuste
Mod preparare: Puneti la fiert intr-un vas cu 4-5 l de apa o gaina intreaga. Luati repetat spuma, adaugati 2 morcovi, 2 cepe,ardeiul, o radacina de patrunjel, sare si lasati sa fiarba acoperit pe foc domol.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute