Retete culinare din categoria Supe

Supa crema de spanac
Ingrediente: spanac, unt, ceapa, ou, faina, lapte, oase, sare, apa,
Mod preparare: Se spala bine oasele, se sparg pe lungime si se pun la foc impreuna cu ceapa. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara si se aseaza oala din nou la foc. Cand zeama clocoteste, se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 55 minute
Supa de linte
Mod preparare: Se alege lintea, se spala bine, apoi se aseaza cu apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga zarzavatul curatat, spalat si dat prin razatoare. Aceasta supa trebuie sa fiarba la foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Supa de conopida
Mod preparare: Se dau pe razatoare patrunjelul, morcovul si ceapa si se fierb in apa pana cand se moaie bine. Se strecoara, se adauga sare si un rantas facut din faina si unt, stins cu zeama de zarzavat. S ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Supa din cartofi
Mod preparare: Ceapa, morcovii, telina, varza, radacina de patrunjel si pastarnacul se inabusa in ulei cu 100 ml de supa de oase. Cand sunt fierti pe jumatate, se adauga legumele inabusite, boia de ardei, chime ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa crema de rosii
Mod preparare: Se decojesc rosiile. Se scot si semintele si se pun impreuna cu pielitele de la rosii la fiert in 2 litri de apa, pentru aproximativ 30 minute.Se strecoara apoi apa si se asaza deoparte pentru a ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Potage bonne femme
Mod preparare: Se curata toate legumele. Se pune intr-o cratita untul si se adauga legumele si se gatesc usor 5 min se adauga zaharul se adauga si putina zeama de supa si se fierb 15 min. Se rastoarna totu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Supa de rosii cu usturoi
Mod preparare: Se ingalbeneste in putin unt o ceapa taiata marunt, la care s-a adaugat un cub Knorr Legume,ca baza pentru mancare. Se spala rosiile bine coapte, se rup in bucati si se pun impreuna cu  ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Supa de conopida
Mod preparare: Se curata conopida (indepartandu-se frunzulitele vestede), se rupe buchetele, se cresteaza cotoarele cu un cutit si se inmoaie 15 minute in apa rece cu sare.Se lasa sa se scurga si se pun intr-o oala ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Supa cu taitei
Mod preparare: Supa de zarzavat simpla, strecurata.Se pune din nou la fiert si cand clocoteste.Se adauga o lingura de taitei de casa, care se fierb 5-6 minute. Se adauga verdeata.
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Supa-crema de dovlecei
Ingrediente: dovlecei, lapte, faina, unt, sare,
Mod preparare: Dovleceii, curatati si taiati bucati, se fierb in apa cu sare si se dau prin sita. Se amesteca cu faina desfacuta in lapte, cu apa in care au fiert, si se fierb inca 10-20 minute.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute