Retete culinare din categoria Supe

Supa de sfecla rosie
Mod preparare: Curatati ceapa si tocati-o marunt. Curatati sfecla si taiati-o bucatele. Opariti rosiile, indepartati pielita si semintele (strangandu-le intre palme) si taiati-le cubulete.Incingeti uleiul ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Supa de legume cu crutoane
Mod preparare: Legumele se curata si se spala apoi se taie pai(dar bucati mai groase). Se pun la fiet si se adauga un pic de ulei. Ceapa se toaca marunt si se pune si ea la fiert. Cand sunt aproape ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa ardeleneasca de pui
Ingrediente: pui, cartofii, morcovi, ceapa, pastarnac, fidea, lapte,
Mod preparare: Intr-o oala se fierb puiul, cartofii si morcovii curatati, dar intregi, ceapa curatata si netaiata si pastirnacul. Se acopera si se lasa la fiert aproximativ o ora, spumand din cand in cand. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Supa de legume (de post)
Mod preparare: Punem intr-o cratita 2 l apa. Lasam apa sa dea intr-un clocot si adaugam o lingura knorr de legume, o mai lasam sa fiarba 2-3' dupa care adaugam ceapa, morvocul, ardeii si telina si le lasam sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Supa crema da conopida si brocoli
Mod preparare: Se curate zarzavatul si se spala, apoi se desfac buchetele de conopida si brocolii si se spala bine.Intr-o oala sub presiune se pun cele 2 linguri de ulei, se adauga legumele taiate si se calesc 2-3 ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Supa-crema de varza de Bruxelles
Ingrediente: varza, ceape, faina, unt, sare, lapte,
Mod preparare: Se alege varza tinara, proaspata si se curata de foile galbene. Se fierbe in apa clocotita varza cu ceapa. Se trece prin sita, se adauga zeama in care au fiert, laptele, faina si sarea. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa de spanac
Mod preparare: Se alege spanacul, se spala, se lasa sa se scurga si se taie fasii ceva mai late. Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se adauga usturoiul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Supa chinezeasca
Ingrediente: china mix, smantana, verdeata, vegeta,
Mod preparare: Se pun la fiert legumele impreuna cu vegeta dupa gust, atentie sa nu se puna prea multa ca devine sarata supa si are un gust nu foarte incantator de chimic.Se adauga sare doar daca e nevoie.Dupa ce ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Supa din cartofi
Mod preparare: Ceapa, morcovii, telina, varza, radacina de patrunjel si pastarnacul se inabusa in ulei cu 100 ml de supa de oase. Cand sunt fierti pe jumatate, se adauga legumele inabusite, boia de ardei, chime ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa de salata
Mod preparare: Se curata ceapa si se taie rondele, se spala verdeata, salata se spala foaie cu foaie. Se caleste ceapa in putin ulei pina devine aurie, se adauga apa (aproape 3/4 din vasul de preparare) si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora