Retete culinare din categoria Spume si creme

Crema de cacao
Ingrediente: ou, zahar, cacao,
Mod preparare: Se amesteca ouale cu zaharul si cu cacao si se pun la bain marie. Se amesteca in permanenta pana se omogenizeaza. Se lasa la racit si poate fi folosita la torturi si prajituri.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Farofias (Lapte de pasare)
Mod preparare: Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar si amestecam bine cu grija. Incalzim laptele intr-o cratita punem bucati de coarja de lamaie s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Crema de bostan cu branza de oaie
Mod preparare: Se taie prazul in bucati subtiri iar bostanul in bucati potrivite.Se condimenteaza si se acopera cu apa.Se lasa la fiert pana se inmoaie ingredientele dupa care se adauga aproape toata branza de oaie ...
Complexitate: Mica
Durata: 28 minute
Crema braziliana
Mod preparare: Se pune la fiert 3/4 de litru de lapte cu o jumatate baton de vanilie si 4 linguri de zahar. Cum a dat in clocot se da deoparte si se adauga 2 linguri de cafea concentrata. Intre timp se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 25 minute
Crema de cafea
Ingrediente: esenta de cafea, oua, zahar, faina, lapte,
Mod preparare: Intr-o cratita cu lapte care clocoteste se toarna esenta de cafea tare, se acopera cu un capac si se lasa sa stea pe masa timp de 15 minute. Se freaca bine ouale cu zaharul si faina si se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Crema de zahar ars
Mod preparare: Galbenusurile se freaca bine cu 8 linguri de zahar si se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea se omogenizeaza bine pana se formeaza o crema. Usor, usor se toarna laptele (sa fie la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Crema de unt cu coniac
Ingrediente: unt, zahar pudra, lapte, vanilie, coniac,
Mod preparare: In loc de lapte condensat se vor lua 275 gr. lapte proaspat integral si 50 gr. zahar si se va fierbe pana cand raman 100 gr. Untul se freaca si se bate spuma, se adauga praf de vanilie, coniac sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Crema de cacao cu faina
Ingrediente: unt, faina, lapte, zahar, cacao, gem de portocale,
Mod preparare: Se topeste untul fara sa fie incins. Se adauga faina pina ce este toata cuprinsa de unt. Se toarna o ceasca de lapte si se bate tot timpul cu telul la un foc iute, adaugand zaharul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Crema englezeasca
Mod preparare: Se pune laptele pe foc la incalzit cu aromele (scortisoara sau vanilia si coaja de lamaie sau portocala). Nu se lasa decat pana se incalzeste bine, nu se da in foc. Se separa galbenusurile d ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Crema de banane
Ingrediente: banane, rom, zahar, foi gelatina,
Mod preparare: Se rad pe o razatoare cu gaurele mari 4 banane, se stropesc cu 2 linguri de rom si se amesteca cu 4 linguri de zahar. Se bate 1/2 kg de frisca la care se adauga 7 foi de gelatina dizolvata in ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute