Retete culinare din categoria Spume si creme

Crema pentru prajituri
Ingrediente: unt, zahar tos, nuci macinate, oua,
Mod preparare: Se caramelizeaza zaharul. Se aduga in zahar la cald galbenusurile treptat in compozitie pentru a evita coagularea lor. La sfarsit se adauga nucile sau arahidele.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Crema de rahat
Ingrediente: rahat, lamai,
Mod preparare: Se dau prin masina.Se freaca pana se inmoaie.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Spuma de capsuni cu zahar pudra
Ingrediente: oua, zahar pudra, capsuni,
Mod preparare: Se bate spuma, cu mixerul, albusul cu zaharul si capsunile. Se toarna intr-un castron de sticla, se orneaza cu capsunile stropite cu rom. La fel, se poate face spuma de zmeura sau fragi.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Spuma de capsuni
Ingrediente: oua, zahar, capsuni,
Mod preparare: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul.Capsunile se curata de codita, se spala si se pun cateva deoparte.Restul se piseaza cu furculita si se adauga peste spuma de albusuri.Se amesteca bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Crema caramel
Ingrediente: lapte, ou, zahar, zahar vanilat, rom,
Mod preparare: Ouale se amesteca cu 200 g zahar, se adauga laptele fiert (racit), zaharul vanilat si romul. Restul de zahar se caramelizeaza intr-un vas apoi se tapeteaza cu acest caramel formele (cestile) in ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Crema de lamaie
Ingrediente: lamaie, zahar, frisca,
Mod preparare: Din zahar si 1/2 ceasca apa se prepara un sirop putin legat. Se adauga zeama de la amandoua lamaile si coaja de la una. Dupa ce s-a racit, se amesteca usor cu frisca.Se tine la gheata.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Crema de oua
Ingrediente: ou, zahar, rom, biscuiti,
Mod preparare: Se freaca galbenusurile cu zahar si rom pana se fac ca o crema. Se amesteca incet cu albusul batut spuma. Se toarna in cesti sau in pahare.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Inghetata de piersici
Mod preparare: Se fierb timp de cateva minute piersicile impreuna cu zaharul si sucul de lamaie, amestecand continuu,pana cand piersicile se inmoaie.Se paseaza in robotul de bucatarie si se lasa la racit.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Crema de ciocolata pentru tort
Ingrediente: ou, zahar, faina, cacao, margarina, esenta de rom,
Mod preparare: Se fierb ouale cu zaharul pe baine marie pana se topeste zaharul, apoi se adauga cacaua, amestecata cu faina, si se fierbe in continuare pana se ingroasa compozitia.Se raceste si se amesteca impreuna ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cosulete cu ciocolata
Mod preparare: Incalzeste cuptorul la 200 gradeC.Pentru cosulete, unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 12 briose.Topeste untul apoi amesteca-l cu zaharul brun si scortisoara. Aseaza o foaie de placinta p ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute