Retete culinare din categoria Sosuri

Sos tzatziki
Ingrediente: iaurt, castraveti, usturoi, menta, sare, piper,
Mod preparare: Castravetii se dau pe razatoarea mare si se scurg de apa pe care o lasa, se amesteca cu iautul, apoi se adauga usturoiul (dat prin razatoarea mica) si menta si se condimenteaza cu sare si piper.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 minute
Sos brun
Mod preparare: Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune untul si cand se infierbinta se adauga faina rumenindu-se bine. In ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore si 10 minute
Sos englezesc
Mod preparare: Spalati zarzavaturile si dati morcovii impreuna cu telina pe razatoarea mica, dupa care le puneti intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si o lingurita de sare. Separat, fierbeti (tot in apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore
Sos de iaurt
Ingrediente: iaurt gros, sare, usturoi,
Mod preparare: Iaurtul se bate cu furculita pina se omogenizeaza bine, usturoiul se striveste pina se obtine o pasta si se amesteca cu iaurtul, se sareaza dupa gust. Daca iaurtul nu este gros, se pune intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Tzatziki
Mod preparare: Se spala castravetele si se da cu tot cu coaja pe razatoarea mare.Se scurge de zeama, se spune intr o cratita mai mare castravele scurs de zeama, se adauga sare( dupa gust).Se curata usturoiul si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mujdei cu smantana
Mod preparare: Se strivesc cateii de usturoi si se freaca bine cu putina sare si patrujelul taiat marunt. Se amesteca cu smantana.Se serveste ca sos la pestele prajit cu malai.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Sos de rosii si usturoi
Ingrediente: rosii, usturoi, ardei, sare,
Mod preparare: Rosiile se fac suc de rosii. Usturoiul curatat si ardeii iuti se dau cu samburi, prin masina de tocat. Se amesteca totul cu sare. Se poate si conserva. Se pune in borcane, in care ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Sos alb pentru carne fiarta
Ingrediente: faina, unt, carne, galbenus de ou,
Mod preparare: O lingura de faina se rumeneste usor cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu supa de carne strecurata, in care a fiert iepure de casa, gaina, carne de berbec sau de vitel si se fierbe la foc slab ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Sos rapid
Ingrediente: rosii, ardei iute, ceapa, sare, ulei,
Mod preparare: Se curata, se spala legumele, se taie marunt, se pun la calit cu putin ulei si sare, dupa gust. 
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute