Retete culinare din categoria Sosuri

Otet aromat cu patru ierburi
Ingrediente: otet, cimbru, usturoi, tarhon,
Mod preparare: Otetul are un gust excelent, daca folositi urmatoarele plante aromate: cimbru, usturoi, tarhon si lavanda. Se pun toate aceste ingrediente pe fundul unui borcan, dupa ce in prealabil au fost ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Sos de migdale mexican
Mod preparare: Se soteaza ceapa si usturoiul, la foc mediu, pana cand ceapa se inmoaie. Se amesteca incontinuu, adaugandu-se toate ingredientele, cu exceptia migdalelor. Se aduce la punctul de fierbere, ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Sos cu hrean si oua
Mod preparare: In uleiul fierbinte se pune usturoiul tocat, imediat faina, se amesteca de doua ori dupa care se adauga apa rece cate putin sa nu se faca cocoloase, apoi hreanul si un pic de sare, se fierbe putin si ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Sos de lamaie
Mod preparare: Se mixeaza uleiul intr-un vas de inox sau portelan cu sucul de lamaie, apa minerala, sarea si piperul. Se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt si se continua mixarea pana la omogenizarea ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Sos alb de smantana cu patrunjel
Ingrediente: smantana, rozmarin, patrunjel, piper, sare,
Mod preparare: Se amensteca intrun bol smantana cu patrunjelul tocat marunt,sare, piper si putin rozmarin.Se tine in frigider.
Complexitate: Mica
Durata: 5 minute
Pasta de vinete coapte cu paine prajita
Mod preparare: Incalzeste cuptorul la 200 gradeC. Pune vintele la copt 50-60 minute pana cand s-au inmuiat apoi scoate-le, decojeste-le si lasa-le sa se raceasca complet.Adauga in blender vinetele racite, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Sos de rosii condimentat
Mod preparare: Se curata legumele, se dau pe razatoare si se calesc in 50 gr. unt. Cand sunt rumenite se adauga rosiile curatate de coaja si taiate marunt (iarna se inlocuiesc cu doua linguri de bulion), ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Ciulama de ciuperci
Mod preparare: Ciupercile taiate felii subtiri se calesc cu impreuna cu putin morcov si telina in ulei incins.Dupa ce sunt gata, morcovul si telina se scot deoparte.Intr-o cratita se adauga faina (eu pun de regula ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Sos cu marar
Mod preparare: Se curata ceapa, se toaca marunt si se prajeste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se pudreaza cu faina, se amesteca bine, se stinge cu smantana si laptele si se amesteca din nou.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Sos marinat cu otet si piper
Ingrediente: otet, ulei, sare, piper, mustar,
Mod preparare: Se amesteca bine toate ingredientele.
Complexitate: Mica
Durata: 5 minute