Retete culinare din categoria Sosuri

SOS DE OUA
Mod preparare: Ouale fierte se curata de coaja, se dau pe razatoare, se pun intrun castronas. Separat intrun bol, amestecam mustarul cu uleiul sa obtinem o maioneza. Punem maioneza peste oua, adaugam ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Sos picant cu verdeata
Mod preparare: Se pun intr-un castron galbenusul, mustarul, sarea si piperul. Se amesteca cu un tel in forma de para incorporand treptat uleiul (putin mai repede decat la maioneza).Adaugati apoi otet, smantana ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Sos de usturoi cu piper
Ingrediente: usturoi, oua, ulei, paine, sare, piper,
Mod preparare: Usturoiul tocat foarte marunt, se amestecabine cu miezul de paine, ca o crema. Se amesteca galbenusul cu sarea si piperul. Se toarna ulei ca pentru maioneza. Se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
SOS DE PERE
Mod preparare: Perele se spala, se sterg bine de apa, apoi se taie pe lungime in 8 felii, se indeparteaza cozile si semintele apoi se pun intr-o craticioara.Peste pere se adauga mierea si vinul spumos, se stropeste ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Sos rosu
Mod preparare: O lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura pana capata culoare cafenie. Se amesteca apoi cu bulion de rosii si se subtiaza cu 2 pahare supa de carne. Se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Lutica
Ingrediente: rosii, usturoi, cimbru, sare, piper, ulei,
Mod preparare: Se curata rosiile de coaja si se dau pe razatoare. Se pun la fiert si se adauga treptat sare, ulei, piper, cimbru. Intre timp se piseaza usturoiul, se pune sare si se freaca cu ulei.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Sos spaniol
Mod preparare: Se prepara din sosul rezultat de la pregatirea fripturii la acre, se adauga: vinul, bulionul, ceapa. Se lasa sa fiarba la foc moale 2 ore. Se scurge grasimea, se paseaza prin sita fina. ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Sos de ceapa
Mod preparare: Ceapa, tocata marunt sau rasa pe razatoarea cu gauri mici, se caleste in untdelemn doua minute, fara sa se rumeneasca, numai pana ii scade propria-i apa. Se pune un varf de cutit boia de ardei sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sos de ceapa
Mod preparare: Se prajeste in unt ceapa taiata pestisori pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin si se stinge cu zeama de carne, amestecand sa nu se formeze cocoloase. Se adauga sarea, ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Sos pentru chiftele (parjoale)
Mod preparare: Se curata ceapa, se taie cuburi mici, se pune in cratita si se acopera cu ulei, se pune pe foc, se adauga o lingura bulion, dafinul, ienibaharul, secretul gustului, sare, piper. Se amesteca pana ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute