Retete culinare din categoria Salate

Salata de couscous
Mod preparare: Intr-o cratita de marime medie, pune impreuna supa, scortisoara, ghimbirul, chimionul si sofranul. Adauga si couscous-ul incet, amestecand continuu pana la punctul de fierbere, timp de 1 minut. ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Salata de ton cu porumb
Ingrediente: ton, porumb, ceapa, maioneza, lamai, sare,
Mod preparare: Tonul se scurge bine de apa si de ulei, se amesteca cu porumbul scurs de apa si cu ceapa tocata marunt.Se adauga maioneza si suc de lamaie dupa preferinte (mai acrisoara sau mai putin acrisoara). ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Salata de cus-cus
Mod preparare: Fierbi cus-cus-ul in apa cu sare, il limpezesti in 2-3 ape si il lasi la racit. Salamul il tai cubulete mici, la fel si gogosarii; porumbul il scurgi de zeama si le amesteci pe toate cu cus-cus-u ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de fructe Afrodita
Mod preparare: Se taie bucatele toate fructele si se pun int-un vas larg, pe urma se taie cirese si struguri din compot, se adauga si acestea in vas, le amestecam putin si adaugam putin vin rosu si 2 linguri din ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Salata de andive cu mere
Mod preparare: Se curata cartofii fierti si se taie felii. Se amesteca otetul, zeama de zarzavat, mustarul si uleiul, se sareaza, se pipereaza, se incorporeaza si patrunjelul taiat mai mare si se toarna marinata ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de legume cu sunca
Mod preparare: Se fierb legumele. Cand sunt gata, se taie in cuburi mici si se adauga sunca si castraveciorii taiati bucatele. Totul se pune intr-o salatiera. Deasupra se toarna sosul preparat astfel ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Salata de dovlecei cu oua
Mod preparare: Se prajesc cepele taiate pestisori, se adauga dovleceii rasi si storsi de zeama si se lasa pe foc pana devin aurii. Se lasa sa se raceasca, se combina cu sarea, piperul, mararul tocat si ouale ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de conopida si morcov
Mod preparare: Conopida fiarta se rupe in bucatele si se amesteca cu morcovii cruzi rasi, apoi cu uleiul, zeama de lamaie, sarea, zaharul si verdeata tocata. Se poate adauga ceapa tocata sau in loc de ulei si ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Salata de ton si ciuperci cu maioneza
Mod preparare: Se face maioneza, se pune peste tonul stors din conserva. Se adauga smantana, ciupercile, sare, piper si lamaie sa fie putin acrisoasa.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute