Retete culinare din categoria Salate

Salata de telina cu maioneza
Mod preparare: Se taie bucati conopida, se pune la fiert, iar dupa ce este gata, se scurge de zeama si se lasa sa se raceasca. Intre timp se face maioneza din 2 oua fierte si unul crud (la care se adauga zeama ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de cruditati  cu maioneza
Mod preparare: Se rad pe razatoare toate zarzavaturile si merele.Se pune sare si se lasa sa stea 1/2 ora. Cartofii calzi se taie in cuburi mici.Se pune sare si se amesteca cu putin ulei. Dupa 10-15 minute ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Salata de gulii
Ingrediente: gulii, ulei, ceape, masline, sare,
Mod preparare: Guliile tinere se curata, se spala, se dau prin razatoarea cu gauri mici, se sareaza si se stropesc cu ulei. Ceapa sau prazul se taie marunt si se amesteca bine cu guliile. Se gusta de sare ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Salata mixta
Mod preparare: Spalati rosiile, stergeti-le cu un servet si taiati-le in 4. Curatati de coaja castravetele si taiati-l cubulete, iar ceapa curatata tocati-o marunt.Puneti toate legumele intr-un castron, puneti ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Salata de vinete
Ingrediente: vinete, oua, mustar, sare, piper, ulei,
Mod preparare: Eu am folosit vinete ce am pus pe iarna din congelator, aproximativ 2 vinete copate.Le-am lasat sa se dezghete si sa se scurga de apa, apoi le-am preparat.Vinetele le-am facut cu blendarul pana au ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
SALATA DE VARA CORA
Mod preparare: Salata verde se spala, se zvanta si se taie fasii subtiri, ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte, castravetii se spala, se curata de coaja si se taie rondele. Patrunjelul, mararul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de salata
Mod preparare: Se taie legumele, branza, mezelul, sub forma de rondele, batoane sau cuburi, dupa imaginatie. Se incorporeaza.Asezonezi cu un dressing obtinut din ulei, sare, otet sau zeama de lamaie
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Salata cu piept de pui si porumb
Mod preparare: Carnea de pui se fierbe si se taie feliute, apoi se amesteca intr-un castron cu porumbul, morcovul ras (pe razatoarea mare), castravetii murati taiati felii subtiri si cascavalul (ras sau taiat felii) ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
SALATA DE CRABI
Mod preparare: Se taie betisoarele de crab (surimi in comert).Se taie 4 oua bine fierte.Se da prin razatoare cascavalul.Se amesteca si se adauga maioneza dupa gust. Simplu, rapid si foarte gustos.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Salata de ton cu ansoa
Mod preparare: Se taie salata potrivita.Se aseaza ca un pat, rosiile si castraveti se taie cubulete si se pune peste ele, ridichiile se taie fideluta si se aseaza de jur in prejur precum si tonul si ansoa.
Complexitate: Mica
Durata: 5 minute