Retete culinare din categoria Salate

Salata
Mod preparare: Se spala pastaile de mazare, se indeparteaza atele, se taie capetele.Se taie pastaile in bucati de 1,5 cm. Se introduc in apa fiarta, se pune sare si se fierb pana devin moi. Se prepara ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de pui cu crutoane si broccoli
Mod preparare: Se dezoseaza puiul si se pune la marinat.Se tine in aceasta marinata 1-2 ore dupa care se pune pe gratar pentru a se frige, cand este facut bine (pieptul de pui) pe ambele parti se ia de pe grill.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Salata de  grapefruit
Ingrediente: rom, coniac, grapefruit, zahar, vin alb,
Mod preparare: Coaja de grapefruit taiata se fierbe in apa, cca 5 min., dupa care se indeparteaza apa. Se pune din nou la fiert cu 200 ml de apa si zahar. Coaja de grapefruit se asaza pe salatiera.Deasupra ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Salata Monaco
Mod preparare: Se taie in cubulete medii rosiile si gogosarii; Se rupe cu mina salata verde, se taie felii de andive, se taie felii lamaia; Se toaca mararul, se taie cubulete branza cu mucegai; Intr-u ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Salata greceasca simpla
Mod preparare: Se taie rosiile si castravetii si feta sau branza telemea in cuburi de dimensiune medie. Ardeiul se taie felii (julein) de 3-4 cm lungime, ceapa se taie in jumatati si jumatatile in felii subtiri ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Salata de iarna
Mod preparare: Se fierb cartofii.Ceapa se taie solzisori si se pune la fiert cu otetul, apa si zaharul, pana cand se inmoaie. Dupa ce s-a fiert se scurge.Cartofi fierti se taie cubutele, se aduga ceapa fiarta, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata cu somon
Mod preparare: Se pun cartofii si morcovul la fiert, dupa ce s-au racit se taie cubulete, la fel si castravetii, si somonul. O tava de chec mica se tapetaeaza cu hartie de copt apoi se aseaza pe peretii acestei ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Salata de peste
Ingrediente: peste, ulei, zeama de lamaie, ou, sare, patrunjel,
Mod preparare: Pestele fiert se scoate de pe oase si se toaca cu cutitul. Se amesteca cu uleiul, zeama de lamaie, sarea si verdeata. Oul fiert se da pe razatoare si se presara pe deasupra.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Salata de varza si alte cruditati
Mod preparare: Se dau pe razatoare toate legumele.Se codimenteaza. Se lasa 2 ore.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute