Foto 1 - Prajitura Cehoslovaca

Prajitura Cehoslovaca

Gramaj ingrediente:

Blat:
  • 4 oua separate
  • 300 gr. zahar pudra
  • 10 linguri apa rece
  • 100 gr. nuci macinate
  • 200 gr. faina
  • 1 praf de copt
Crema:
  • 200 gr unt
  • 200 gr. zahar pudra
  • 300 gr lapte
  • 4 linguri faina
  • coaja de lamiie
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
Glazura:
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri unt

Mod de preparare:

  1. Blat: 4 galbenusuri se freaca cu 300 gr zahar praf, 10 linguri apa rece, puse pe rand. 
  2. 100 gr nuci macinate se amesteca cu 200 gr faina si 1 praf de copt. 
  3. Se bat albusurile spuma, se aduga la amestecul de galbenusuri, apoi se adauga si faina+nuci pe rand, amestecand usor, sa se incorporeze toata. 
  4. Se coace in tava unsa cam 20-35 minute (incercati cu scobitoarea) la foc mediu. 
  5. Crema: 200 gr unt se freaca cu 200 gr zahar praf. 
  6. Se amesteca 300 gr lapte cu 4 linguri faina si se fierb pe foc mic, amestecand in continuu, pana se ingroasa. 
  7. Se raceste complet, acoperit cu folie de plastic direct pe crema ( sa nu prinda crusta). 
  8. Se amesteca cu untul (se adauga in unt pe rand cate o lingura, ca sa nu se taie crema). 
  9. Se pune coaja de lamaie si vanilie sau rom, depinde de gust. 
  10. Se intinde deasupra la blat si se da la rece pana se pregateste glazura.
  11. Glazura: Se fierbe pe foc 2 linguri apa, 1 lingura cacao si 2 linguri zahar. 
  12. Cand a fiert se adauga si 4 linguri de unt, si se amesteca.
  13. Se intinde glazura peste crema de la prajitura (e bine daca e rece (crema)ca nu se mai topeste glazura)
  14. Se da la rece!



Pentru a putea comenta la reteta "Prajitura Cehoslovaca" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Prajitura Cehoslovaca". Adauga-l tu pe primul...


Alte retete recomandate din categoria Prajituri