Retete culinare din categoria Prajituri

Crema de zahar ars
Ingrediente: zahar, oua, lapte,
Mod preparare: 125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul la racit. Intre timp se amesteca 5 linguri de zahar cu 5 oua intregi, zaharul vanilinat iar apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Prajitura
Mod preparare: Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se incorporeaza, pe rand galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.In compozitie adaugat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Cozonac usor de facut
Mod preparare: Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele cald cu crema obtinuta. Se pune restul ingredientelor. Se framanta bine si se lasa la ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Choux, ecler cu crema de ciocolata
Mod preparare: Se pun la fiert apa, uleiul si praful de sare, cand acestea fierb se adauga faina dintr-o data, se amesteca energic, pt a nu se forma cocoloase, pana devine o compozitie omogena. Se da deoparte ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cozonac Dana
Mod preparare: Se pun la fiert 2 cesti de lapte cu sare, se lasa sa stea 5 minute. In covata se pune putina faina si se toarna cate putin lapte pana se face ca o smantana groasa. Intr-un castron se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Prajitura tavalita prin nuca de cocos
Mod preparare: Se pune la foc margarina cu zaharul, nu se da in clocot. Dupa ce s-a omogenizat se adauga mierea, laptele, faina si praful de copt stins cu lapte. Se face un aluat moale se pune intr-o tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pandispan cu mere
Mod preparare: Pentru compozitia de pandispan.Se separa oualele. Albusurile se bat spuma, dupa ce spuma s-a intarit se adauga 6 linguri de zahar, pana se obtine o compozitie tare. Separat se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Mere in halat
Mod preparare: Separati ouale, bateti albusul spuma cu un praf de sare. Mixati galbenusurile, zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si adaugati in continuare apa si uleiul. Faina o adaugati la sfarsit cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Saratele cu chimen
Ingrediente: faina, unt, oua, lapte, smantana, sare, chimen,
Mod preparare: Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea plina de smantana si putina sare. Se framanta, apoi se lasa la rece sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort de caise, pere, mere
Ingrediente: caise, unt, oua, zahar, faina, apa, frisca, mere, pere,
Mod preparare: Intr-o tava rotunda, care se unge cu unt se pun merele/perele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua)sau caisele cu tot cu coaja dar fara samburi. Daca fructele sunt mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute