- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare din categoria Prajituri
Retete culinare din categoria PrajituriMod preparare: 125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul la racit. Intre timp se amesteca 5 linguri de zahar cu 5 oua intregi, zaharul vanilinat iar apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ingrediente:
oua,
zahar,
cacao,
faina,
galbenusuri de oua,
zahar vanilat,
lapte,
unt,
zahar pudra,
albusuri de oua,
Mod preparare: Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se incorporeaza, pe rand galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.In compozitie adaugat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ingrediente:
faina,
oua,
unt,
coaja de lamaie,
zahar,
esenta de vanilie,
scortisoara,
sare,
lapte,
drojdie proaspata,
nuca rasa,
Mod preparare: Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele cald cu crema obtinuta. Se pune restul ingredientelor. Se framanta bine si se lasa la ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mod preparare: Se pun la fiert apa, uleiul si praful de sare, cand acestea fierb se adauga faina dintr-o data, se amesteca energic, pt a nu se forma cocoloase, pana devine o compozitie omogena. Se da deoparte ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
faina,
galbenusuri,
albusuri,
sare,
zahar,
unt,
baton vanilie,
stafide,
coaja de portocala,
rom,
lapte,
drojdie,
nuci,
coaja de lamaie,
zahar pudra,
Mod preparare: Se pun la fiert 2 cesti de lapte cu sare, se lasa sa stea 5 minute. In covata se pune putina faina si se toarna cate putin lapte pana se face ca o smantana groasa. Intr-un castron se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mod preparare: Se pune la foc margarina cu zaharul, nu se da in clocot. Dupa ce s-a omogenizat se adauga mierea, laptele, faina si praful de copt stins cu lapte. Se face un aluat moale se pune intr-o tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Pentru compozitia de pandispan.Se separa oualele. Albusurile se bat spuma, dupa ce spuma s-a intarit se adauga 6 linguri de zahar, pana se obtine o compozitie tare. Separat se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ingrediente:
mere,
oua,
zahar,
ulei,
apa,
faina,
rom,
zahar vanilat,
scortisoara,
sare,
zahar pudra,
Mod preparare: Separati ouale, bateti albusul spuma cu un praf de sare. Mixati galbenusurile, zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si adaugati in continuare apa si uleiul. Faina o adaugati la sfarsit cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mod preparare: Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea plina de smantana si putina sare. Se framanta, apoi se lasa la rece sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mod preparare: Intr-o tava rotunda, care se unge cu unt se pun merele/perele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua)sau caisele cu tot cu coaja dar fara samburi. Daca fructele sunt mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
|
Intra in cont
|