Retete culinare din categoria Prajituri

Cornulete cu nuca
Mod preparare: Se pune drojdia la dospit cu putin zahar, apa calduta si faina. Se pun intr-un castorn restul de ingrendiente si se adauga drojdia crescuta framantandu-se un aluat. Se lasa la dospit acoperi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Tortul reginei Mary
Mod preparare: Se porneste cuptorul la treapta maxima. Se unge o forma rotunda de tarta (22 cm) cu unt topit. Se intinde aluatul astfel, incat sa acopere fundul si peretii formei (marginile care ies inafar ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Colac cu fructe
Mod preparare: Drojdia se dizolva in apa calda, impreuna cu sarea, zaharul si se pun peste faina. Se adauga ouale battue, laptele cald si untul topit si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste. La ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Tort cu crema mascarpone
Mod preparare: Blat: Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase la culoare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Tort de ciocolata cu frisca si mandarine
Mod preparare: Pentru blat: Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea, apoi se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mini tarte cu fructe (pere)
Mod preparare: Un desert foarte potrivit pentru weekend sau pentru o seara cu fetele cand vreti sa va impresionati prietenele cu talentul vostru culinar.Incepem asadar cu aluatul pentru tarta si pentru asta amesteca ...
Complexitate: Medie
Durata: 3 ore
Chec marmorat
Mod preparare: Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, un varf de sare si faina putin cate putin (sa nu se formeze cocoloase), si cate putin lapte. Albusurile batute spuma se incorporeaza la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu alune
Mod preparare: Se bat cu mixerul ouale , zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, fulgii de ciocolata si alunele tocate. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Tarta de caise
Mod preparare: Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul pana devin o pasta omogena. Se adauga uleiul, apoi praful de copt stins in lapte. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu foi
Ingrediente: unt, lapte condesat, nuca de cocos,
Mod preparare: Untul se bate spuma si se incorporeaza treptat, cate o lingura, laptele condensat caramelizat (are o consistenta foarte groasa si o culoare maronie). Se adauga si nuca de cocos.Se ung cu crema ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora