Retete culinare din categoria Prajituri

Prajitura cu branza de vaci
Mod preparare: Pt coca: se amesteca ouale cu zaharul si laptele si se lasa sa se topeasca zaharul, intre timp se prepara branza.Apoi se adauga la coca uleiul, bicarbonatul, vanilia, romul si la capat faina. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Merdenele
Ingrediente: faina, sare, otet, apa, unt, branza telemea, gris,
Mod preparare: Din faina, sare, otet si apa se framanta un aluat elastic si nelipicios. Apoi se pune pe masa de lucru unsa bine cu ulei si se framanta cu podul palmei cam 15 min.Se imparte coca in bilute de ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pasca moldoveneasca
Mod preparare: Se amesteca intr-un vas toate ingredientele pentru pasca. Separat, se ia o tava care se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina alba.Se ia 3/4 din aluat, se intinde bine in tava si se da la cuptor ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Negrese de post
Mod preparare: Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet de mere, puteti adauga dupa preferinta nuca, alune, stafide, nuca de cocos ,se amesteca bin ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Negresa cu cocos
Mod preparare: Topim ciocolata cu untul la foc mic.Stingem focul,adaugam tot zaharul si amestecam.Lasam la racit si cand compozitia este calduta adaugam ouale, pe rand,amestecand bine dupa fiecare.Adaugam si faina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rasturnica cu mere
Mod preparare: Spalam merele, le taiem in doua si le curatam de seminte, apoi le feliem.Ungem tava cu unt, presaram putin zahar si incepem sa asezam feliile de mar.Se mai presara putin zahar si se imprastie stafidel ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Prajitura fondanta de ciocolata
Mod preparare: Se incalzeste cuptorul la 200 gradeC.Se pregatesc formele astfel : se unge fiecare forma cu unt/margarina topit(a), apoi se introduce la congelator pana ce s-a intarit stratul de unt.Se scot si se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Salam de biscuiti
Mod preparare: Biscuitii se rup bucatele si se pun intr-un castron. Se taie rahatul cubulete , smochinele bucatele cam cat stafidele, stafidele se pun asa cum sunt, nucile se taie bucatele cu cutitul si toate ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Trigoane
Mod preparare: Foaia de placinta se taie in fisii de 6-7 cm latime si cca 40 cm lungime. Se suprapun 2-3 fasii stropite intre ele: fasia de deasupra se unge cu pensula muiata in grasime. La un capat se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Papanasi cu fructe de padure
Mod preparare: Se pune siropul pe foc, si cand clocoteste, se leaga cu amidonul dizolvat in putina apa. Se adauga fructele si 50 g de zahar, se lasa sa dea in clocot si se pune deoparte sa se raceasca.Se stoarc ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute