Retete culinare din categoria Prajituri

Cabana
Mod preparare: Ingredientele de la blat se framanta toate la un loc si se imparte aluatul in doua parti. Dintr-o parte se fac doua foi care se taie in trei pe lungime egale, cat este inca calda foaia. In ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Prajitura Sarah
Mod preparare: Separam albusurile de galbenus, albusurile se bate spuma impreuna cu 4 lingurii mari de zahar, galbenusurile se amesteca cu uleiul si cu praful de copt, dupa aia se amesteca in compozitie, amestecam ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Croissant cu ciocolata si caramel
Mod preparare: Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si amesteca iar.Lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.Intr-un vas pune faina.Intr-un bol, bate ...
Complexitate: Medie
Durata: 3 ore
Prajitura Maria-Clara
Mod preparare: Se face un pandispan si se pune in tava tapetata cu foaie de talc evident unsa cu ulei pe ambele parti. Si anume,4 albusuri se bat spuma bine, cu 200gr zahar, se adauga galbenusurile si faina cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Apple pie
Mod preparare: Se intinde aluatul in forma de placinta, se pun merele care au stat cu zahar si scortisoara peste si se pun migdale la sfarsit.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Prajitura rapida
Ingrediente: margarina, zahar, oua, amoniac, lapte, arome, faina,
Mod preparare: Margarina se freaca cu zaharul, se adauga galbenusurile apoi amoniacul dizolvat in lapte, aromele si apoi faina. Aluatul se imparte in 4 se fac foi si se coc pe fundul tavii, ca sa nu se unfle ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Placinta cu gutui
Mod preparare: Curatati gutuile si dati-le pe razatoarea mare, curatati para si taiati-o cubulete. Puneti intr-o cratita fructele, zaharul si zaharul vanilat, la foc mic, iar cand se inmoaie amestecati cu o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu lamaie
Mod preparare: Se spala lamaile si se da coaja pe razatoare. Se amesteca galbenusele cu ulei, coaja de lamaie, 100 g zahar, pana avem o masa cremoasa. Se adauga apoi faina, praful de copt, grisul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort de mere cu nuca si frisca
Mod preparare: 6 linguri zahar se caramelizeaza in cratita in care vom pregati tortul.Dupa ce zaharul s-a caramelizat( nu se lasa prea mult ca prinde un gust amar) cu miscari de rotatie il intindem pe marginile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Briose de ciocolata
Mod preparare: Intr-un vas la bain-marie se topesc untul si ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin.Intr-un alt vas se amesteca oul cu Caribbean Twist Shaken Pina Colada si untul cu ciocolata.Separat, se amestec ...
Complexitate: Medie
Durata: 40 minute