- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare din categoria Prajituri
Retete culinare din categoria PrajituriMod preparare: Se amesteca faina cu sarea, ouale batute, coniac si apa. Se adauga 90 gr. de unt topit si rece. Se framanta foarte bine si se pun ici-colo cuburi mici din untul ramas. Se impatura ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 5 minute
Mod preparare: Intr-un castron, amestecam firmiturile cu fructele confiate si curmalele. Se topesc ciocolata de menaj si untul in bain-mare.Se ridica de pe foc si se lasa la racit. Se toarna amestecul pest ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Mod preparare: Se amesteca untul cu zaharul, drojdia, oul, smantana si faina cait cuprinde. Se face o coca potrivit de moale. Se intinde o foaie mai subtire, se taie triunghiuri mai mici, pe partea de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
lapte,
drojdie,
unt,
faina,
zahar,
oua,
coaja de lamaie,
sare,
smantana,
esenta de vanilie,
Mod preparare: Faceti aluatul (e ca de cozonac) si lasati-l sa se odihneasca o noapte la rece (eu l-am pus in frigider).A doua zi, framantati iar aluatul si il asezati in 2 forme rotunde cu diametrul de 28 cm.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Dai telemeaua pe razatoare si o amesteci cu branza de vaci si 5 oua. Ungi apoi cate 3 foi de placinta cu margarina topita si le suprapui, intinzi o parte din compozitia de branza si rulezi.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mod preparare: Ouale se bat bine cu mixerul pana devin spuma, se adauga zaharul si se continua amestecarea cu mixerul. Se adauga si uleiul, zaharul vanilat si esenta de rom, se bat toate bine, dupa care adaugam fain ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Mod preparare: Se oparesc migdalele, se curata si se piseaza bine. Se adauga 2 galbenusuri, 2 albusuri spuma, coaja de lamaie, zaharul topit in apa, drojdie. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia, s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ingrediente:
oua,
ulei,
smantana,
praf de copt,
faina,
mere,
zahar,
scortisoara,
zahar farin,
aluat de placinta,
Mod preparare: Se rad merele se adauga zaharul si scortisoara, se calesc pe foc.Din smantana, ou, ulei + faina se face un aluat pe care-l intindem cu sucitorul, foaia se imparte in 2 bucati.1 foaie se intinde in tav ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ingrediente:
oua,
zahar,
cacao,
faina,
nuca macinata,
praf de copt,
gelatina,
zahar praf,
coaja de lamaie,
zahar vanilat,
stafide,
esenta de rom,
branza de vaci,
iaurt,
smantana,
cappucino,
frisca,
ciocolata cu cafea,
ciocolata alba,
Mod preparare: Blatul: Se separa ouale si se bat albusurile cu sare.Galbenusurile se bat cu zahar si se adauga faina, praful de copt, cacao amestecate cu nuca macinata.Se incorporeaza cu atentie albusul ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Ingrediente:
budinca de vanilie,
zahar,
mere,
biscuiti,
esenta vanilie,
unt,
lapte,
frisca,
budinca ciocolata,
esenta de rom,
Mod preparare: Merele se curata si se taie feliute subtiri. Se tapeteaza tava cu zahar si se aseaza merele. Untul se pune cubulete mici peste mere. Se da tava la cuptor pana se coc merele.Intre timp s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
|
Intra in cont
|