Retete culinare din categoria Prajituri

Prajitura cu crema de unt
Ingrediente: ou, zahar, faina, nuca macinata, unt,
Mod preparare: Blat: Albusele se bat spuma, se adauga zaharul si se continua pana cand spuma se intareste. Se adauga galbenusele pe rind, dupa care se pune faina si nuca. Se coace. Crema: 3 oua ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Chec
Ingrediente: oua, zahar, apa, ulei, faina, praf de copt, arome,
Mod preparare: Se face un sirop din zahar si apa care se fierbe. Se bat albusurile spuma, se adauga galbenusurile, siropul racit, ulei, faina si praful de copt. Se pune compozitia in 3 tavi unse si tapetat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Melci cu budinca
Mod preparare: Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute.Oul se bate putin, se amesteca cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat.Se pune peste drojdie o ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Papanasi prajiti
Ingrediente: branza de vaci, oua, gris, sare, faina, unt, pesmet, ulei,
Mod preparare: Se freaca intr-un castron brinza de vaci cu ouale, grisul si sarea. Se amesteca bine, sa fie compozitia potrivit de tare. Se ia cu lingura din ea, se aseaza in tigaie in forma rotunda si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Negresa cu glazura de ciocolata
Mod preparare: Se pune zaharul si cacao intr-o cratita, se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba si zaharul s-a topit. Se adauga untul taiat cubulete ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Fursecuri cu stafide
Mod preparare: Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei, iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste.Se adauga praful de sare, untul, faina si la sfarsit se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cubulete cu caramel
Ingrediente: faina, unt, oua, smantana, zahar, nuca macinata,
Mod preparare: Blat:Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, un praf de sare si nuca macinata. Se adauga untul moale si oul. Se framanta un aluat destul de moale si lipicios, care se pune in folie si se d ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Placinta cu mere
Mod preparare: Intr-un vas se amesteca 12 linguri de zahar cu 12 linguri de ulei si 12 linguri suc de rosii. Se adauga faina si se amesteca pana se obtine un aluat flexibil. Acesta se imparte in trei din ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cozonac
Mod preparare: Se amesteca zaharul cu laptele, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie se incalzesc putin.Se face maiaua: drojdia amestecata cu laptele si 3-4 linguri de faina, se lasa la dospit.In lighean se cern ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Sarlota cu caise
Mod preparare: Se prepara sarlota dupa recomandarile de pe plic.Se adauga stafidele,caisele confiate intregi sau taiate cubulete.Amestecul astfel obtinut se rastoarna in cupe.Se garniseste cu frisca si se da la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora