- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare din categoria Prajituri
Retete culinare din categoria Prajituri
Ingrediente:
faina,
zahar,
drojdie,
lapte,
unt,
oua,
mac,
stafide,
chefir,
branza de vaci,
budinca de vanilie,
praf,
caise,
coaja de lamaie,
Mod preparare: Se cerne faina. O lingura de zahar, drojdia sfaramata, 75 ml lapte caldut se amesteca. Se adauga faina si se lasa 30 min la dospit. 2 linguri zahar, 100 g unt moale, 2 oua, restul de lapte ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Mod preparare: Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, apoi uleiul si se amesteca bine. Se pune bicarbonatul si la urma faina putin cate putin. Nucile, rahatul si stafidele se tavalesc prin faina, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Se amesteca ouale, zaharul, untura, praful de copt (stins cu otet sau cu zeama de lamaie) si zaharul vanilat pana ce rezulta o compozitie omogenizata, apoi se pune faina si se amesteca bine de tot. ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Mod preparare: Se amesteca uleiul, zaharul si apa, se adauga nuca si faina si praful de copt, apoi cacaoa si romul. Se coc in cupusoare mici de briose si daca doresti se poate adauga si fructe, alune, gem.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
ciocolata amaruie,
unt,
zahar,
nuci macinate,
faina,
praf de copt,
foi de gelatina,
lichior de migdale,
frisca,
ciocolata cu lapte,
Mod preparare: Se freaca untul cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile, ciocolata topita, nucile pisate, faina, praful de copt si apoi albusurile spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Se fierbe laptele cu zaharul vanilat si putina sare, apoi se lasa sa se raceasca.Intr-un castron mai mare se bat ouale intregi cu cele 5 linguri de zahar.Se bat pana ce amestecul creste si devine ca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: 10 albusuri se bat spuma cu 300 g zahar, 2 linguri faina si 2 linguri otet. Blatul obtinut se intinde in tava de la cuptor (tava mare, de friptura) si se da la copt.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Mod preparare: Untul se lasa sa se inmoaie, se pune intr-o punga curata, se modeleaza in forma de dreptunghi cu grosimea de un deget si se da la frigider. Din faina, drojdie, lapte, sare si zahar se modeleaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ingrediente:
oua,
faina,
zahar,
zahar vanilat,
nuci,
unt,
zahar pudra,
cacao,
zeama de lamaie,
mirodenii,
Mod preparare: Compozitie cornete: Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza niste mici bule si se da la rece minim 2 ore.Pe o tava unsa cu grasime se pun cu lingurita cate 4-6 bilute si se baga la cuptor ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Mod preparare: Se pune putina faina peste foaia de foietaj si se intinde cat mai fin. Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt. Cu un cutit se taie marginile pentru a ramane un dreptunghi perfect. Cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
|
Intra in cont
|